Badminton

Sådan gik det danskerne i All England-kvartfinalerne

Fire danske spillere/par er semifinaleklar ved All England, mens fem røg ud i kvartfinalerne.

Disse danskere gik videre:

Viktor Axelsen (2. seedet) - Sitthikom Thammasin: 21-4, 21-15

Viktor Axelsen var tilbage i vanlig, overlegen stil, da han sikkert slog thailandske Thammasin. Opgøret var reelt set kun spændende indtil stillingen 3-3, hvorefter danskeren vandt de næste 18 ud af 19 mulige bolde og afgjorde sættet med en veludført baghåndssmash. I andet sæt lavede Axelsen flere fejl, hvilket gav Thammasin en del flere point, men alt i alt så Axelsen bedre og mindre fysisk presset ud, end han har gjort de forrige kampe.

Anders Antonsen (3. seedet) - Kanta Tsuneyama: 21-16, 9-21, 21-11

Det var ikke lige kønt hele vejen igennem, men Antonsen hev en vaskeægte arbejdssejr hjem i tre sæt. Første sæt blev vundet i nogenlunde overbevisende stil, men efter sidebyttet, hvor Antonsen skiftede over på medvindssiden, kom han i problemer. Da han indså, at en sejr i andet sæt ville kræve for mange kræfter, skruede han ned for intensiteten og lavede mange lette fejl. Og så var han ellers klar til tredje sæt, som han kom flyvende ud til og vandt.

Anders Antonsen vandt sin All England-kvartfinale over Kanta Tsuneyama i tre sæt. Video: TV 2 SPORT

Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen - Christo Popov/Toma Junior Popov: 21-10, 21-14

Den danske herredouble er klar til karrierens første All England-semifinale efter en overbevisende sejr i to sæt. Efter en tæt start på kampen med en dansk føring på 5-4 satte Astrup og Skaarup en imponerende stime sammen med ti vundne bolde i streg, og så stod der pludselig 15-4. Dermed var sættet så godt som afgjort, og selvom franskmændene fik bedre fat i starten af andet sæt, kom der aldrig for alvor spænding om resultatet.

Kim Astrup og Anders Skaarup vandt i to sæt over et fransk par i kvartfinalen ved All England. Video: TV 2 SPORT

Jeppe Bay/Lasse Mølhede - Nipitphon Phuangphuapet/Tanupat Viriyangkura: 21-19, 21-12

Selvom det danske par kun er placeret som nummer 90 på verdensranglisten, er de nu klar til semifinalen i All England. Herredoublen trak det længste strå i et tæt første sæt, og selvtilliden derfra tog de med videre i andet sæt, hvor de i noget mere overlegen stil bookede semifinalebilletten.

Jeppe Bay og Lasse Mølhede, der er nummer 90 på verdensranglisten, slog et thailandsk par i kvartfinalen. Video: Bo Bentsen

Disse danskere røg ud:

Mia Blichfeldt (7. seedet) - Ratchanok Intanon (4. seedet): 21-18, 17-21, 10-21

Den danske singlespiller kom flot fra start og vandt første sæt uden på noget tidspunkt at være bagud. Det gode spil fortsatte op til 14-15 i andet sæt, men så gik den heller ikke længere. Den tidligere verdensmester Intanon tog både andet og tredje sæt, mens Blichfeldts frustration ikke var til at tage fejl af. Efter kampen udtalte danskeren, at hun følte, hun gik i stå, og at alle hendes slag gik opad.

Mathias Christiansen/Niclas Nøhr - Hiroyuki Endo/Yuta Watanebe (4. seedet): 22-24, 19-21

Efter at have været bagud 16-10 i første sæt kom de flot tilbage og sikrede en virkelig spændende afgørelse på første sæt. Desværre for herredoublen blev det kun lige ved og næsten, da Japanerne var dén tand skarpere på den afgørende bold. Afgørelsen på andet sæt var næsten lige så spændende, men igen viste japanerne sig skarpest mod slutningen. Alt i alt spillede den danske double dog en flot kamp mod et 4. seedet japansk par.

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara (2. seedet): 14-21, 21-19, 15-21

Selvom det ikke blev til en semifinale for Fruergaard og Thygesen, formåede de at ryste en af verdens bedste damedoubler. Efter et flot andet sæt, var det som om, den danske damedouble tøvede lidt for meget, og i tredje sæt endte de med at stå for langt tilbage på banen. Det betød, at initiativet blev afgivet til japanerne, som tog det tredje og afgørende sæt.

Niclas Nøhr/Amalie Magelund - Yuki Kaneko/Misaki Matsutomo: 15-21, 10-21

Det blev heller ikke til en All England-semifinale for Nøhr og Magelund. De holdt fint fast indtil stillingen 10-9 til japanerne, men et øjeblik senere var stillingen 13-9, og så kørte den japanske mix stille og roligt sættet hjem. Næsten det helt samme gentog sig i andet sæt, hvor danskerne igen tabte japanerne i midten af sættet.

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby - Marcus Ellis/Lauren Smith (4. seedet): 20-22, 19-21

Efter en skidt start på kampen spillede den danske mixeddouble sig varm, og de kunne gå til pause i første sæt med en føring på 11-10. Det gav håb for en dansk overraskelse, og spændingen fortsatte da også helt indtil slutningen af sættet, hvor Ellis og Smith dog viste sig for stærke og tog en smal sejr på 22-20. Samme mønster viste sig i andet sæt, som også var tæt. Ved stillingen 20-19 til det engelske par kæmpede danskerne for en udligning, men Mikkelsen pressede desværre bolden i nettet, og så var det afgjort.