Badminton

Axelsen er i All England-finalen efter danskerdrama

For tredje gang i træk skal Viktor Axelsen spille finale i den prestigefyldte turnering All England.

Det mindede uhyggeligt meget om spillernes opgør i finalen ved World Tour Finals i januar. Antonsen vandt et tæt første sæt. Axelsen kørte Antonsen over i andet, og så skulle det hele afgøres i tredje sæt.

Men i modsætning til sæsonfinalerne endte Viktor Axelsen denne gang som sejrherre, og dermed er han klar til sin tredje All England-finale i træk.

Antonsen 1-2 Axelsen

  • Første sæt: 21-16
  • Andet sæt: 7-21
  • Tredje sæt: 17-21
  • I søndagens finale venter verdens nummer ti, malaysiske Lee Zii Jia
  • Axelsen er forsvarende All England-mester

'Kampen havde alt'

- Det er fuldstændig fantastisk. Nu har jeg chancen for at vinde igen, og det er jeg rigtig glad for og stolt over. Det var en kamp, der havde alt, og det gør det bare endnu federe, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Vi kender hinanden så godt. Vi træner sammen hver dag og er med til at gøre hinanden bedre. Vi kender hinandens svagheder og styrker. Nogle gange bliver det en lortekamp, andre gange en fed kamp som i dag. Det er en kamp, man helst vil vinde. Det gør ondt at tabe.

Sådan forløb kampen /ritzau/

Antonsen begyndte at trække fra midt i første sæt. Han tilspillede sig fem sætbolde ved 20-15, og Axelsen nærmest forærede ham sætsejren ved at serve bolden ud af banen.

Semifinalen mellem de to danskere bød på badminton fra øverste hylde. Video: TV 2 SPORT

Til gengæld var det Antonsen, der var i gavehjørnet efter sidebyttet. Som tidligere i turneringen havde han det svært med den ene banehalvdel og slog et utal af bolde ud af banen.

Axelsen skabte sig hurtigt et stort forspring, og Antonsen valgte tydeligvis at spare på kræfterne til det afgørende sæt, hvor de to spillere skulle skifte banehalvdel midtvejs.

Det varede blot 14 minutter, inden Axelsen havde vundet et trist sæt med 21-7, og så var der ellers lagt op til en altafgørende styrkeprøve i tredje sæt.

Og her blev der for alvor skruet op for charmen på det grønne gulv. Duellerne blev alenlange, mens spillerne med maskerede slag jagtede hinanden rundt på banen.

Ved stillingen 5-4 til Axelsen spillede de to træningskammerater en duel, hvor bolden røg over nettet 68 gange, inden Antonsen endelig vandt pointet.

Antonsen var bedst, da han befandt sig på "den gode" side af nettet og førte 11-6. Men derefter overtog Axelsen styringen, fik udlignet til 12-12 og opbyggede derefter et knebent forspring.

Han tilspillede sig tre matchbolde ved 20-17 og vandt den første, da Antonsen lige akkurat slog bolden ud af banen.