Badminton

Billedet på den enorme respekt, som ’er svær at beskrive’

Viktor Axelsen og Anders Antonsen viste hinanden stor respekt efter lørdagens All England-semifinale.

Tre sæt, badminton fra allerøverste hylde, høje jubelbrøl og et stort kram. Semifinalen i All England mellem Viktor Axelsen og Anders Antonsen havde det hele.

Under kampen var der masser af tænding og gnist, men da tredje sæt var forbi, og Axelsen kunne juble over sejren, viste de to danskere, at respekten de to imellem er stor.

De to danskere gav hinanden et stort kram, inden de smilende forlod banen.

- Vi har kæmpe respekt for hinanden, og jeg har kæmpe respekt for Anders. Både for den spiller han er, og hvordan han er uden for banen.

- Jeg ved, at for at blive så god, som Anders er, kræver det en masse ting. Og der er bare en vis form for respekt, som er svær at beskrive. Men vi respekterer hinanden, og efter kampen kan vi godt se den anden i øjnene og unde hinanden succes. Og det er selvfølgelig fedt, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Det kom endda efter en højdramatisk afgørelse, hvor Antonsen ville have haft en challenge på den afgørende bold, men dommeren mente, at den var blevet kaldt for sent.

En kendelse, der efterfølgende ikke fyldte i Antonsens sind.

- Jeg tror næsten kun, det er mig og Viktor, der forstår, hvad det er, vi hver især går igennem. Et eller andet sted forstår vi hinanden bedre, end nogen andre forstår os. Så ja, der er respekt.

- Medierne blæser den her rivalisering op og elsker at køre os op mod hinanden på den måde, og sådan er det jo, sådan skal det være, siger Anders Antonsen.

Nervepirrende opgør

Mens de to singlespillere sørgede for et godt moment uden for banen, var spillet inde på banen ligeså helt i top.

Opgøret skulle igen ud i tre sæt, ligesom da de mødtes i finalen ved World Tour Finals i januar.

- Det er endnu en kamp mellem Viggo og jeg, som er nervepirrende. Pisse irriterende, men det er også fedt, siger Antonsen.

Gennem tiden har der været flere store danske opgør på den internationale scene med blandt andet Peter Gade og Jan Ø. Jørgensen.

De danske rivaliseringer giver ifølge Viktor Axelsen nogle meget specielle kampe, men det bidrager også til at gøre hinanden bedre.

- Jeg tror, vi har set det mange gange, når danskere kommer op mod hinanden, at det bliver så nervepirrende. Det er en kamp, man gerne vil vinde og ikke vil tabe. Vi kender hinanden så godt, vi træner sammen hver dag, og vi er med til at gøre hinanden bedre på daglig basis. Så det er klart, at vi kender hinandens svagheder og styrker, siger Axelsen.