Badminton

Dansker i tårer fortæller om dramatisk optakt til kvartfinale

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby leverede en stor præstation i kvartfinalen, men en time forinden var det ikke sikkert, de overhovedet ville stille op.

Mens Akane Yamaguchi og Pusarla V. Sindhu havde gang i en nervepirrende kamp på tv-banen, var der dramatik bag forhænget til opvarmningsbanen.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby havde knap begyndt forberedelserne til parrets første All England-kvartfinale, før Søby kom til skade.

- Jeg vred om på min fod inden kampen, og vi var i tvivl, om jeg kunne spille. Jeg var lidt glad for, at damesinglen inden da tog så lang tid, så de smertestillende nåede at virke, fortalte hun til TV 2 SPORT efter kampen mod fjerdeseedede Marcus Ellis og Lauren Smith.

- Mikkel spillede virkelig fantastisk. Han steppede virkelig op i forhold til, at jeg ikke rigtig kunne bevæge mig, sagde en rørt Søby, inden stemmen knækkede.

Herefter måtte Mikkelsen tage over og forklare, hvad skete inden kampen.

- Vi når at varme op ganske kort og skal ind og slå, og så vrider Rikke rigtig meget rundt. Så bruger vi 35-40 minutter på at få is og hvad der ellers skal på, så vi bare kan få hende nogenlunde klar og få tapet foden fuldstændig op. Den er jo hævet op til en tennisbold ude på siden, sagde Mikkel Mikkelsen, mens han trøstede sin makker, som kæmpede med at holde tårerne tilbage.

Mikkel Mikkelsen fortalte om episoden under opvarmningen, mens Søby begyndte at blive rørt.

Spillede på højt niveau

Ud fra cifrene og spillet undervejs i den danske kvartfinale, var det svært at se, hvad der var sket forud.

Ganske vist kom Mikkelsen og Søby bagud 8-2 i første sæt, men derfra tog de nogle solide pointstimer og kom foran 15-11. De engelske favoritter forblev dog rolige i spillet og vandt sættet efter ombolde.

Rikke Søby i tårer bliver trøstet af Mikkel Mikkelsen.

Efter sidebyttet var kampbilledet meget af det samme. Danskerne, som ligger nummer 92 på verdensranglisten, spillede overraskende godt med, indtil sættet skulle afgøres. Tre sætbolde nåede de at afværge, inden englænderne tog en snæver sejr på 22-20, 21-19.

- Den eneste tanke, jeg står med lige nu, er skuffelse. Selvfølgelig kan jeg godt se, vi spillede en god kamp, og det er måske noget af det højeste niveau, vi har vist, men det føler man ikke, man kan bruge til så meget lige nu, fortalte Mikkelsen efter kampen.

Med semifinalen får de 5312,50 dollars til deling - svarende til cirka 33.000 kroner - mens der også er 6600 point til verdensranglisten.