Unfair eller genial? Axelsen tager Antonsen i forsvar

Anders Antonsen fĂĄr ikke kun opbakning fra Viktor Axelsen. Tidligere topspillere forstĂĄr den 23-ĂĄrige danskers taktik.

Var det unfair, uærligt eller genialt, da Anders Antonsen spillede sig i semifinalen ved All England fredag?

Siden han slog Kanta Tsuneyama, har det været et tema på TV 2 SPORTs Facebook-side for badminton. Flere danskere mener, at sejren kom i hus på en måde, der ikke klæder sporten.

Efter en dansk sejr på 21-16 i første sæt stod det hurtigt klart i andet sæt, at kampen skulle afgøres i et tredje sæt, da Antonsen halvvejs inde i sættet ville have det hurtigt overstået og lavede mange fejl for ikke at bruge unødvendige kræfter inden afgørelsen.

Det er den manøvre, som flere danskere har reageret på og kaldt for uærlig, usportslig og unfair.

Fredag møder Antonsen sin danske kollega Viktor Axelsen i kampen om finalepladsen, og inden nyklassikeren er sidstnævnte ude at forsvare førstnævnte.

Axelsen oplevede det på egen krop i finalen ved sæsonfinalerne i Thailand 31. januar, hvor Antonsen hurtigt opgav at give modstand i andet sæt. Han tabte sættet med 5-21 og vandt efterfølgende kampen.

- Det har jeg det helt fint med. Der sidder mange internetkrigere ude i sofaen. Vi elsker selvfølgelig jer alle sammen, men i sidste ende handler det om at vinde. Og det at Anders smider et sæt, det rører mig overhovedet ikke, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Antonsen har gjort det samme mod Axelsen

Verdens nummer to hæfter sig ved, at de er professionelle atleter, som hver især gør sit for at vinde.

- Hvad Anders gør, er ikke op til mig. Og omvendt. Vi gør vores bedste hele tiden, og vi lever og ånder for den her sport. Så det er selvfølgelig fedt, der er så meget fokus på det, men det her er vores liv, og det er vores karriere, og vi træffer de valg, vi synes, der passer på det tidspunkt, og så lader vi alle andre gøre det samme, siger Axelsen, som er seedet som nummer to ved All England.

Siden Antonsen blev ramt af coronavirus, har han haft problemer med begrænset lungekapacitet, og derfor er disponering af energi vigtigt for den 23-årige århusianer.

Antonsen – og Axelsen – får opbakning af tidligere danske topspillere:

,
, Foto: Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Kamilla Rytter Juhl

Tidligere vinder af blandt andet All England, VM og OL-sølv

- Man skal vinde to sæt for at vinde kampen, og det er de regler, man skal spille efter.

Christinna Pedersen.
Christinna Pedersen. Foto: Screendump

Christinna Pedersen

Tidligere vinder af blandt andet All England, OL-sølv og -bronze

- Jeg synes ikke, der er noget galt i den måde, Anders vinder på. Vi kan alle sammen komme ud for at være i dårligere form, end vi har været i. Det kan også være, at man får en elendig start på andet sæt efter at have vundet første. Hvorfor skulle man køre sig fuldstændig død og ikke have noget til tredje sæt, hvis man mangler noget lungekapacitet?

Jim Laugesen
Jim Laugesen Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Jim Laugesen

Tidligere vinder af blandt andet Swiss Open, German Open og Denmark Open og tidligere verdensetter i herredouble. Nuværende ekspert på TV 2 SPORT

- Det sker også i andre sportsgrene. For eksempel i cykelsport, hvor man ser en rytter lægge sig i slipstrømmen bag en anden og smutter tre kilometer før mål, fordi de andre er "døde". Det bliver kaldt for genialt. Jeg vil også kalde det, som Anders gjorde, for genialt. Han bruger de midler, han har, og han formår at vinde kampen, og så er den ikke så meget længere.

Anders Antonsen møder Viktor Axelsen i All England-semifinalen tidligst klokken 20.00 lørdag. Se All England fra klokken 10.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.