Badminton

Axelsen opfyldte stort ønske fra modstanderen

Lee Zii Jia gav atter sit hjemland noget at glæde sig over i herresingle, efter Lee Chong Wei afsluttede karrieren.

Der gik ikke mange sekunder efter den dramatiske All England-finale, før Viktor Axelsen og Lee Zii Jia stod over for hinanden i bare overkroppe.

Sidstnævnte besluttede hurtigt, at han ville forevige sin første All England-titel på en helt speciel måde. At få en trøje fra sit store idol Viktor Axelsen.

- Alle fans ved, at Axelsen er mit idol, og jeg ville benytte denne mulighed til at bytte trøje med ham. Det er et meget specielt øjeblik for mig. Jeg er meget glad for det, fortæller Lee Zii Jia til TV 2 SPORT.

Allerede inden sidste års All England-semifinale mellem de to spillere, fortalte Lee Zii Jia om Axelsen som forbillede. I fremtiden håber han, at der bliver flere opgør mod danskeren.

- Forhåbentlig kan jeg bevare det spil og præstationerne, som jeg leverede her, og hvis jeg kan det, er der chance for at spille flere kampe mod topspillere som Axelsen, Ginting, Momota og alle dem.

Lee Zii Jia bad om Viktor Axelsens trøje.

Stort øjeblik for hjemlandet

Lee Zii Jia er fra den store badmintonnation Malaysia, som har hungret efter en arvtager i herresingle, efter legenden Lee Chong Wei gik på pension for to år siden.

Den nykårede All England-vinder er derfor glad for, at han kan give noget tilbage til sit hjemland.

- Det er et meget stort øjeblik for mig, og som I kan se, er All England et meget stort mesterskab i vores badmintonkarriere. Det betyder meget for os, og det er en stor ære at vinde i år.

Lee Zii Jia fik en trøje af sit idol.

- Alle i Malaysia taler om, hvem der bliver den næste, der tager det All England-trofæ, og derfor er jeg glad for, at jeg vandt. Det er meget vigtigt for os, siger Lee Zii Jia.

Viktor Axelsen havde stor respekt for det spil, hans overmand leverede i søndagens finale.

- Hans angreb kom sindssygt hårdt. Han spillede rigtig godt ved nettet også. Det kunne måske have gået min vej, hvis jeg havde taget første sæt, men alt i alt er det fortjent, han står som vinder, pointerer Axelsen.

Lee Zii Jia vandt All England-finalen 30-29, 20-22, 21-7.

All England 2021 blev vundet af en ung malaysier, der spillede Viktor Axelsen mør. Video: TV 2 SPORT