Badminton

Axelsen står foran stor udfordring i finalen

Badmintonekspert vurderer Viktor Axelsen til at være favorit i finalen, da danskeren har været der før, mens Lee Zii Jia står der for første gang.

For andet år i træk skal Viktor Axelsen i duel mod Lee Zii Jia ved All England.

Mens det sidste år var i semifinalen, hvor afgørelsen faldt efter en dramatisk kendelse, er det i år i finalen, hvor de to spillere kommer ind til kampen på vidt forskellige måder.

Viktor Axelsen flirtede med et sensationelt exit i de to første kampe, hvor han slet ikke kunne finde spillet, mens Lee Zii Jia har spillet fremragende og slået verdensetteren og den topseedede Kento Momota ud.

Det viser ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer noget om, hvor farlig den malaysiske spiller er.

- Han har slået Momota, så han har fået et kæmpe boost af at vinde over ham. Det er en spiller, man virkelig ikke skal undervurdere. Han slår så hårdt, og han er rigtig skarp oppe ved nettet, så det er en stor udfordring for Axelsen, vurderer eksperten.

Kriller i maven?

For Axelsens vedkommende er det tredje år i træk, han står i en All England-finale. Den første blev tabt til Kento Momota, inden han sidste år tog sin første titel i turneringen med en sejr over Chou Tien Chen.

- Det er jo helt vildt stort. Det er en drøm, der går i opfyldelse at stå i de her All England-finaler. Nu er det tredje gang, og det er så fedt, siger Axelsen, som glæder sig til et gensyn med Lee Zii Jia.

- Det bliver endnu en fed kamp. Vi spillede en vild kamp mod hinanden sidste år, som faldt til min fordel, men som kunne have gået begge veje, så det bliver endnu en svær kamp. Han har spillet rigtig godt i denne turnering. Jeg har stået der før, og forhåbentlig kan jeg finde en gameplan, som, jeg ved, gør ondt på Lee, og mon ikke han har lidt kriller i maven.

- Jeg vil gå ind og angribe kampen, som jeg gør i hvilken som helst finale, og så vil jeg give den hele armen, og så kan man ikke gøre mere, og så må vi se om hvad der sker.

Mens Viktor Axelsen har været i tre sæt i tre af sine fire kampe i dette års turnering, har Lee Zii Jia gjort kort proces i sine fire kampe uden sættab, og det giver tro på tingene.

- Jeg tror, alle i badminton drømmer om at være ved All England og komme i finalen. Det er en meget stort øjeblik i min karriere.

- Min selvtillid kommer langsomt tilbage, og i finalen bliver det en svær modstander, så forhåbentlig kan jeg få noget hvile i dag og forberede mig godt, sagde malaysieren efter sin semifinale til det internationale badmintonforbund, BWF.

Malaysia med dårlig historik

Hvis Lee Zii Jia skal finde noget af den selvtillid, skal han nok ikke kigge alt for meget i historikken, når hans hjemland rammer finalerne.

Seneste eksempel er ved OL i 2016, hvor Malaysia var i tre finaler, men tabte dem alle. Specielt herredoublen med V Shem Goh og Wee Kiong Tan havde en kæmpe chance for at sikre Malaysia sin første OL-guldmedalje nogensinde, men de lavede servefejl på begge matchbolde i tredje sæt.

Desuden har en af verdens bedste herresinglespillere i form af Lee Chong Wei tabt tre OL- og VM-finaler.

Den historik hentyder badmintonekspert Jim Laugesen også til, når han skal vurdere finalen.

- Lee Zii Jia har virkelig spillet godt. Han slog verdens måske bedste badmintonspiller de seneste tre år ud i form af Momota, og han har set bedst spillende ud, men Viktor har stået der før. Han har hattrick i at stå i finaler, og Lee Zii Jia har hele Malaysia på skuldrene, og det plejer at være meget svært for dem at styre nerverne, når det sker i de her finaler. Så jeg tror måske, at Viktor er en smule favorit, vurderer Laugesen.

Viktor Axelsen fører 3-1 i indbyrdes opgør og vandt det seneste ved sæsonfinalen i januar, hvor han smadrede Lee Zii Jia med 21-15, 21-4.

All England-finalen med Viktor Axelsen bliver spillet cirka klokken 14 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.