Badminton

Axelsens All England har været hårdt og atypisk

På trods af flere udfordringer undervejs spillede Viktor Axelsen sig frem til finalen ved All England for tredje år i træk.

- Det har været hårdt, fortæller Viktor Axelsen.

Både fysisk og psykisk har All England 2021 været en udfordring for danskeren, der kæmpede sig frem til finalen for tredje år i træk.

- Jeg var nærmest ude, inden vi gik i gang, da jeg fik at vide, at vi måske havde et positivt (corona)tilfælde. Jeg havde været i nærkontakt med Thomas (Stavngaard), så jeg havde set mig selv lidt ude, fortæller Viktor Axelsen om den kaotiske optakt til turneringen, der kunne have sendt de danske spillere ud.

- Det har ikke lige været den optakt, man havde håbet på. Men når alt kommer til alt, står jeg i finalen og har muligheden. Så det er ikke nogen undskyldning. Men det har været et atypisk All England. Lad mig sige det sådan.

Først blev starten på turneringen udsat i flere timer, og under All Englands første dag måtte alle de indonesiske spillere trække sig, da de havde rejst med en coronasmittet person på vej til Birmingham. Det samme gjaldt tyrkiske Neslihan Yigit.

Brugte alt for mange kræfter

Inden for linjerne var Viktor Axelsen også i fare for at ryge ud af turneringen. Flere gange var den forsvarende vinder under pres, og fire ud af fem af Axelsens kampe endte i tre sæt.

- Så er der nogle kampe, hvor jeg kommer til at bruge alt for mange kræfter mod velspillende modstandere. Specielt i første runde, hvor jeg også kunne være røget ud. Både fysisk og mentalt har det sgu været hårdt i den her uge. Jeg trænger til at have en stille uge, når jeg kommer hjem.

- Det er længe siden, jeg har været så træt, som jeg er lige nu, slutter Viktor Axelsen.

Både Lee Zii Jia og Viktor Axelsen fik hurtigt trøjerne af, da de blev enige om at bytte efter finalen. Video: TV 2 SPORT

Axelsens All England-finaler

  • 2019: Tabte 21-11, 15-21, 21-15 til Kento Momota
  • 2020: Vandt 21-13, 21-14 over Chou Tien Chen
  • 2021: Tabte 30-29, 20-22, 21-9 til Lii Zii Jia