Badminton

- Det var en lidt ringe fejl af mig, erkender Axelsen

Viktor Axelsen og Lee Zii Jia spillede en mindeværdig finale ved All England, hvor første sæt endte med de historiske cifre 30-29.

Efter to enormt tætte sæt måtte Viktor Axelsen overgive sig i All England-finalens tredje sæt.

Den forsvarende vinder tabte 2021-finalen med de historiske cifre 30-29, 20-22, 21-9 til Lee Zii Jia, og ifølge Axelsen skal nøglen til Jias sejr findes i afslutningen på første sæt.

- Det sæt betyder helt sindssygt meget for kampen. Det skulle jeg have taget. Det var en lidt ringe fejl af mig til sidst, og jeg ville gerne have givet ham chancen for at lave en fejl i stedet for, jeg skulle smide den ud over baglinjen.

Det er første gang, et sæt i en All England-finale ender 30-29.

Det var et vildt første sæt, der faldt ud til Zii Jias fordel. Video: TV 2 SPORT

Det var tredje gang i træk, Viktor Axelsen spillede finale ved All England. Samtidig var det første gang, det lykkedes Lee Zii Jia at vinde et Super 1000-trofæ.

- Hans angreb kom sindssygt hårdt. Han spillede rigtig godt ved nettet også. Det kunne måske have gået min vej, hvis jeg havde taget første sæt, men alt i alt er det fortjent, han står som vinder, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Axelsen har spillet markant mere

Inden finalen havde Lee Zii Jia ikke tabt et eneste sæt i turneringen. Derimod har Axelsen spillet tre sæt i tre af sine fire kampe inden finalen - senest i semifinalen mod Anders Antonsen lørdag aften. I alt har Axelsen spillet en time mere end Jia i ugens løb, og det så ud til at være en fordel for Jia i tredje sæt, hvor han kom foran 11-5 inden sidebyttet.

Derefter kom Axelsen mere og mere bagud, efterhånden som kræfterne slap op.

- Ja, da jeg ikke rigtig kommer med i tredje sæt og har brugt en del energi, der må jeg indrømme, at benene ikke lige ville det, jeg ville. Jeg havde svært ved at finde de ressourcer, der skulle til. Lee spillede også rigtig godt i tredje sæt, så det gjorde det svært for mig, siger Axelsen.

Malaysiske Jia var alle vegne. Video: TV 2 SPORT

Når det er sagt, fortjener finalevinderen også ros, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Man må rose Lee Zii Jia for at have ro i maven efter andet sæt. Der er ingen panik, siger Laugesen.

- Han viser et teknisk niveau ved nettet, hvor han er Viktor overlegen. Samtidig står han forbløffende godt i sin defensiv, og danskeren får ingen nemme point i kampen. Men allermest skal man huske det pres, der ligger på en finalist fra Malaysia, hvor badminton er nationalsport. Det håndterede han imponerende godt.

Det er kun anden gang i et helt år, Viktor Axelsen taber en badmintonkamp. I januar tabte han til Anders Antonsen i sæsonfinalen.