Viktor Axelsen tabte historisk All England-finale

22-årige Lee Zii Jia detroniserede Viktor Axelsen i Birmingham, da malaysieren vandt finalen i tre sæt.

Den forsvarende mester måtte søndag afgive All England-tronen til Lee Zii Jia fra Malaysia.

Efter to vanvittigt jævnbyrdige sæt, hvor der skulle ombolde i brug for at finde afgørelsen, måtte Viktor Axelsen give fortabt til malaysieren i tredje sæt, hvor de danske kræfter slap op.

Viktor Axelsen 1-2 Lee Zii Jia

  • Første sæt: 29-30
  • Andet sæt: 22-20
  • Tredje sæt: 9-21
  • Aldrig er et finalesæt endt 30-29 ved All England i herresingle
  • Det var Axelsens tredje finale i All England

- Da jeg ikke rigtig kom med i tredje og havde brugt en del energi, ville benene ikke det, jeg ville. Jeg havde svært ved at finde de ressourcer, der skulle til, og Lee spillede rigtig godt i tredje, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Det kunne måske godt have gået min vej, hvis jeg havde taget første sæt, men når alt kommer til alt, fortjener han at stå som vinder.

Sådan forløb kampen /ritzau/

Axelsens fem år yngre finalemodstander havde ikke afgivet et eneste sæt på vej mod søndagens opgør, og det var tydeligt, at Lee Zii Jia spillede med en helt anden selvtillid, end sidst de to spillere mødtes.

Det var tilbage i januar, hvor Axelsen slog malaysieren ved sæsonfinalen i Bangkok med 21-15, 21-4.

Lee Zii Jia leverede som altid godt netspil og samtidig var der snert over malaysierens spil, når muligheden for et smash bød sig.

Axelsen var bagud 16-19 i første sæt, men fik kæmpet sig op på 19-19, og de to spillere fulgtes ad frem til 29-29.

Da der kun spilles til 30, blev den næste bold afgørende. Axelsen stod i medvindssiden og kom til at give bolden lidt for meget fart, så den røg ud over baglinjen, hvilket betød, at første sæt gik til Zii Jia.

Det var et vildt første sæt, der faldt ud til Zii Jias fordel. Video: TV 2 Sport

Danskeren kom foran med 14-11 i andet sæt, men Axelsen kom alligevel til at slide hårdt for at få udlignet til 1-1 i sæt.

Den 22-årige malaysier rejste sig og vandt de næste syv bolde og kom foran med 18-14. På det tidspunkt så det for alvor svært ud for den forsvarende mester, men Axelsen gravede dybt og kom foran med 19-18.

På sin anden sætbold lykkedes det danskeren at få afgjort andet sæt, der endte 22-20.

Andet sæt blev ikke så langt som første, men stadig ligeså spændende. Video: TV 2 Sport

Lee Zii Jia var skarp i begyndelsen af tredje og afgørende sæt, hvor malaysieren startede på den "gode" side med en smule modvind.

Ved sidebyttet midt i tredje sæt var Lee Zii Jia foran med 11-5, så der var en del at indhente, hvis en tydelig træt Axelsen skulle bringe spænding tilbage i opgøret.

Der var ikke meget tilbage hos den forsvarende mester. Malaysieren vandt syv dueller i træk og kom foran 19-7, inden han kort efter sikrede sig karrierens største titel.