Badminton

Tidligere landstræner vender tilbage til Badminton Danmark

Lars Uhre skal være talentudviklingschef i Badminton Danmark, hvor ansættelsen betegnes som et scoop.

Danmarks største badmintontalenter skal fremover udvikles under Lars Uhre, der tidligere har været landstræner.

I en pressemeddelelse fortæller Badminton Danmark, at han vender tilbage til forbundet efter en periode som afdelingsleder i DGI.

- Lars har en meget stor faglig viden om elitebadminton fra sin tid som landstræner. Tilsvarende har han høj viden om udvikling af gode børne-unge-træningsmiljøer og udvikling af trænere og klubber fra sin stilling som afdelingsleder i DGI gennem de seneste fire år, siger elite- og sportschef, Jens Meibom i en pressemeddelelse.

- Sammen med hans store netværk indenfor badminton og personlige kompetencer, ser vi ham som den helt rette til at stå i spidsen for udmøntningen af vores nye talentudviklingsstrategi. Jeg anser hans ansættelse som et scoop for Badminton Danmarks talentudvikling.

Stod bag flere store resultater

Lars Uhre var dansk landstræner fra 2010-2016, hvor Thomas Cup-sejren står som et af de klare højdepunkter. Derudover har han været med til at sikre flere medaljer ved OL, VM og EM samt adskillige turneringssejr, inden Kenneth Jonassen tog over.

Efter sin afsked med Badminton Danmark i 2016 var Uhre i en kort periode forbi det hollandske forbund, hvorefter han blev ansat som afdelingsleder for den fælles breddeenhed Badminton Bredde og Udvikling i DGI og Badminton Danmark.

Lars Uhre tiltræder som talentudviklingschef 1. maj.

- Det er en stilling, jeg anser som både vigtig, udfordrende og motiverende, som jeg ikke var i tvivl om, at jeg ville lægge billet ind på, da den blev ledig. Jeg brænder for talentudvikling og mener, at jeg med mine erfaringer og viden kan bidrage til at udvikle den i forvejen gode talentudvikling i dansk badminton, siger Lars Uhre i føromtalte pressemeddelelse.