Badminton

- Det har helt sikkert påvirket os, siger dansk par

Den positive coronatest til holdkammeraten Joel Eipe har haft betydning for Amalie Magelunds og Freja Ravns fokus til den første EM-kamp.

Amalie Magelund og Freja Ravn levede op til favoritværdigheden, da damedoublen tog hul på det individuelle EM.

Tjekkerne Tereza Svabikova og Katerina Tomalova blev slået overbevisende med 21-16, 21-13, selvom optakten til kampen langt fra var optimal.

Lørdag blev holdkammeraten Joel Eipe testet positiv for coronavirus. Det samme blev han i den opfølgende PCR-test søndag. Det betyder, at han og herredoublemakkeren Ramus Kjær skal være i isolation i 13 dage på et hotelværelse.

- Det har helt sikkert påvirket os, lyder det fra Freja Ravn, da hun blev forholdt sig til det af Badminton Europe efter sejren.

- Vi snakkede om det inden kampen, at det var vigtigt, at vi lige fik stillet fokus på turneringen, for der har været rigtig mange andre ting inde i vores hoveder. Vi må indrømme, det ikke lige har været kampen, der har haft hovedfokus hele tiden, for så har der været en ny coronatest, der hele tiden har ligget foran, så det er rart, at vi nu i det mindste er kommet i gang, men det er stadigvæk i vores hoveder, fortæller damedoublespilleren.

Mere påvirket end ved All England

Det danske landshold var også igennem en kaotisk optakt, da All England blev afholdt i marts. Her blev assisterende landstræner Thomas Stavngaard testet positiv kort før starten på turneringen. Den oplevelse var dog anderledes, fordi han i den efterfølgende test var negativ. Derfor fik hele det danske hold lov til at stille til start.

- Jeg synes, det er en helt anden situation, end den vi oplevede i England, da der rent faktisk er en, der er positiv nu, og jeg synes, det påvirker os mere, end vi rent faktisk troede, det ville gøre, siger Amalie Magelund.

Udover Ravn og Magelund var der også andre danskere i aktion på førstedagen ved EM.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen vandt 21-10, 21-6 over et hviderussisk par. Knap så godt gik det for herredoublen Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri, som tabte til et britisk par med 23-21, 17-21, 18-21. Onsdag gælder det single- og mixeddoublerækken.

Det individuelle EM spilles i den ukrainske hovedstad Kiev. TV 2 SPORT sender fra turneringen fredag.