Badminton

- Niveauet ved EM kunne godt blive bedre, siger Axelsen

Selvom der er flere spændende spillere med ved EM, mener Viktor Axelsen, at niveauet kunne være højere.

De danske badmintonspillere er nogle af de helt store profiler ved EM i Ukraine.

Og især i herresinglerækken er danskerne fornemt repræsenteret. Så fornemt, at de danske spillere indtager de fire øverste pladser i seedningen. Viktor Axelsen er seedet som nummer et, mens Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Hans Kristian Vittinghus indtager de efterfølgende tre pladser.

Alle fire levede torsdag op til favoritværdigheden og spillede sig videre til kvartfinalerne.

Efterfølgende satte Viktor Axelsen ord på niveauet ved dette års EM.

- Ser man på de asiatiske mesterskaber, er det væsentligt højere niveau, tør jeg godt sige. Men jeg synes, det er spændende spillere, der kommer op. Og det er fedt at se, at vi, når vi ikke spiller vores bedste, kan tabe sæt og måske også kampe.

- Selvfølgelig skal vi i Danmark vise, at vi er dem, der er klart mest foran. Men niveauet kunne godt blive bedre. Lad mig sige det sådan, siger Viktor Axelsen til Badminton Europe.

Skal stadig holde fokus

Torsdag skulle Viktor Axelsen kun bruge 33 minutter på at spille sig i kvartfinalen. Den tyske modstander Max Weisskirchen var noget nær chanceløs mod den stærke dansker.

I kvartfinalen møder Axelsen franske Thomas Rouxel, der er nummer 43 på verdensranglisten.

Men selvom niveauet ikke er lige så højt som i turneringer med asiatisk deltagelse, er Axelsen udmærket klar over, at det stadigvæk kræver fokus at vinde.

- Jeg tager én kamp ad gangen. Jeg kan ikke bare gå ind og forvente, at jeg spiller godt og vinder nemt i to sæt. I dag kom jeg også til at træde et skridt tilbage og gå ned i gear, og så er der rigtig mange, der kan spille med. Jeg skal hele tiden holde fokus, og jeg bliver nødt til at fokusere på det, der er lige foran snuden. Og det er næste kamp i morgen. siger Axelsen.

Fredagens kvartfinaler inklusive Viktor Axelsens opgør kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 16.00.