Badminton

Axelsen råbte og nedstirrede: - De ville slå mig ud mentalt

Viktor Axelsen vandt sin EM-kvartfinale over franske Thomas Rouxel, men den danske verdensstjerne måtte finde en anderledes side af sig selv frem.

Der var ingen tvivl. Badmintonstjernen Viktor Axelsen havde behov for at sende en klar besked, da han bragte sig foran 19-13 i andet sæt af EM-kvartfinalen mod franske Thomas Rouxel.

Men danskerens positur - med armene hævet jublende over hovedet - var ikke rettet imod modstanderen. Det var derimod den franske EM-lejr på tribunen, der indirekte fik besked på at tie stille.

De havde sat sig for at slå mig ud mentalt. Fair nok. Vi kan godt spille det mentale spil

Viktor Axelsen om den franske EM-lejr

Igennem det meste af kampen havde de jublet højlydt, hver gang Rouxel scorede point - også på Axelsens fejl. Det fik hurtigt den danske verdenstoer til at "lege med".

- Det var meget sjovt. Der blev råbt lidt og kigget lidt hist og pist, og det er sgu egentlig også meget fedt en gang imellem. Når man er på banen, så kommer der en anden side op i en nogle gange, og det gjorde der i dag. Det var sgu egentlig fedt nok. Vigtigst af alt så vandt jeg, sagde Axelsen efter sejren på 21-14, 21-15.

Axelsen klar på det mentale spil

Specielt mod afslutningen på første sæt blev det tydeligt, at Axelsen følte sig provokeret. De to afgørende bolde blev efterfulgt af en højlydt, dansk jubel.

- Jeg tror egentlig bare, de havde sat sig for at slå mig ud mentalt. Fair nok. Vi kan godt spille det mentale spil, men så kommer jeg også til at gøre det på min måde, sagde Axelsen efter kampen.

Hør Viktor Axelsen fortælle om det mentale spil i EM-kvartfinalen. Video: TV 2 Sport

Allerede ved opholdet halvvejs i andet sæt blev der dog talt om det mentale spil, da assisterende landstræner Thomas Stavngaard kom på banen for at coache Viktor Axelsen. Ikke alt handlede nemlig om spillet på banen.

"Når de sidder deroppe og provokerer dig," lød det blandt andet fra Stavngaard, inden Axelsen brød ind: "Det kan et eller andet."

Stavngaard tilføjede siden, at det jo ikke var modstanderen Rouxel, der var noget i vejen med. Han var som sådan "en god dreng".

"Den tager vi lige bagefter, he he," svarede Axelsen, da han formentlig også var klar over, at TV-kameraet tæt på dem opfangede det meste af samtalen.

Fokus til sidst

Efter kampen erkendte danskeren, at selvom det ikke lod til at påvirke ham derinde, så måtte han lige tage fat i kraven på sig selv, da kampen skulle afgøres.

- Jeg har prøvet det før. Jeg syntes faktisk, det var sjovt nok. Det kan godt være, han lige får et par ekstra par point, men efter 11 vidste jeg godt, jeg lige skulle holde fokus og skrue bissen lidt mere på.

I EM-semifinalen skal Viktor Axelsen op imod finske Kalle Koljonen, der overraskende slog Rasmus Gemke ud. I den anden semifinale er der et rent dansk opgør, når Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus brager sammen.