Det hele ramte Axelsen, da han fik chokerende nyhed, siger sportschef

Viktor Axelsen risikerer at skulle i karantæne i Kiev i 13 dage, hvis hans anden PCR-test også er positiv.

Badmintonstjernen Viktor Axelsen sidder lige nu isoleret på et hotelværelse i Kiev, efter han lørdag aften fik den nedslående besked om, at hans coronatest fra lørdag morgen er positiv.

- Da Viktor fik det at vide, blev han chokeret. Det må jeg ærligt sige. Det kom som et chok for ham, siger Jens Meibom, sportschef for Badminton Danmark.

Sportschefen overbragte Axelsen nyheden om den positive test. Han fortæller, at den danske verdensstjerne skulle bruge lidt tid på at fordøje det hele og nu har det bedre:

- Det er risikoen og sådan, det er, som han siger. Lige nu har han det fint. Han siger, at han må afvente til i morgen tidlig (søndag, red.), men han er i gang med at indstille sig på, at testen kan være positiv, og han derfor må overgå til en karantæneprotokol, siger Jens Meibom.

Axelsen afventer nu svaret på en ny PCR-test, han fik foretaget umiddelbart efter den dårlige nyhed.

Savner sin familie - risikerer 13 dages karantæne i Kiev

Er den anden test også positiv, er han ude af EM og skal i karantæne i Ukraines hovedstad i 13 dage. Det betyder naturligvis også, at han kan kaste alle sine planer for den kommende tid i skraldespanden.

- Det hele ramte ham på én gang. Han savner også sin familie. Han har et lille barn, han gerne vil hjem at se, og han rejser meget i forvejen. Der var mange følelser i spil. Det var det, han lige skulle bearbejde. Det har han gjort nu, og nu er han afklaret med det, siger Jens Meibom.

Axelsen danner par med den tidligere badmintonspiller Natalia Koch Rohde, der stoppede på landsholdet i 2018. De blev forældre til en pige i oktober sidste år.

Badminton Danmark forventer at kunne fortælle mere søndag morgen.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Viktor Axelsen, der ikke ønsker at give interview, før der er kommet en afklaring på situationen.

Det er det fjerde coronatilfælde i den danske EM-lejr. Herredoublespilleren Joel Eipe blev testet positiv ved ankomsten i sidste uge, og hans makker, Rasmus Kjær, afleverede senere også en positiv test. Fredag kom det frem, at også Mathias Thyrri var testet positiv.

Viktor Axelsen fik taget en coronatest lørdag morgen, og den er der først kommet svar på lørdag aften. Her viser det sig, at svaret er positivt. Video: TV 2 Sport