Badminton

Tre danskere i EM-finalerne - kun én kommer i kamp

Der var syv danske singler/par involveret i lørdagens semifinaler ved EM i Ukraine. Tre spillede sig videre.

Artiklen er opdateret, da Viktor Axelsen er testet positiv for coronavirus. Det betyder, at herresinglefinalen mellem Axelsen og Antonsen er aflyst.

De danske badmintonspillere var flot repræsenteret ved lørdagens EM-semifinaler, hvor hele syv danske singler/doublepar kæmpede for en plads i finalen.

Efter semifinaledagen er forbi, må en række danskere dog konstatere, at de rejser hjem med en bronzemedalje i bagagen.

Der var dog også tre singlespillere, der gik videre til EM-finalerne, men kun én kommer i kamp.

Det skyldes, at Viktor Axelsen er testet positiv for coronavirus. Derfor er EM-finalen mellem Axelsen og Anders Antonsen aflyst.

Sådan forløb lørdagens kampe

Den første til at booke finalebilletten blev debutanten Line Christophersen, da hun besejrede skotske Kirsty Gilmour i tre sæt.

Danskeren startede fornemt ud med en sikker sejr på 21-13 i første sæt. I andet sæt fandt Gilmour endelig rytmen, og efter stillingen 2-3 spillede skotten sig foran 8-3. Derfra havde Christophersen det svært, og sættet endte 7-21 til Gilmour. Svært havde Christophersen det dog ikke i tredje sæt, hvor hun igen viste sig bedst og sikrede sig den samlede sejr.

Anderledes skidt gik det for den danske mixeddouble med Alexandra Bøje og Mathias Christiansen.

Fredag kunne de som de første kalde sig semifinalister, og lørdag blev de som de første danskere slået ud. Danskerne tabte i to sæt til engelske Ellis og Smith med cifrene 17-21 og 19-21.

Efter et knebent nederlag i første sæt kom de bagud 18-12 i andet. Danskerne fik dog fat igen og spillede sig på både 18-19 og 19-20. Men tættere på kom de ikke.

Lørdag aften sikrede verdensstjernen Viktor Axelsen så endnu en dansk finaleplads, da han i sikker stil slog finske Kalle Koljonen. Ligesom tidligere på dagen blev udfaldet af kampen lige efter dog et dansk nederlag, da Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tabte deres damedouble i to sæt.

I den rent danske semifinale mellem Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen blev det sidstnævnte, der løb med sejren. Antonsen satte sig hurtigt på opgøret, og da Vittinghus samtidig lavede flere fejl end sin landsmand, var Antonsens sejr aldrig i fare.

Dagens kampe sluttede med et dansk nederlag, da Kim Astrup og Anders Skaarup tabte i to tætte sæt.

Resultaterne fra de danske EM-semifinaler

Line Christophersen - Kirsty Gilmour: 21-13, 7-21, 21-10

Den første til at booke finalebilletten blev debutanten Line Christophersen, da hun besejrede skotske Kirsty Gilmour i tre sæt. Video: TV 2 Sport

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje - Marcus Ellis og Lauren Smith: 17-21, 19-21

Viktor Axelsen - Kalle Koljonen: 21-14, 21-14

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen - Gabriela Stoeva og Stefani Stoeva: 16-21, 10-21

Hans-Kristian Vittinghus - Anders Antonsen: 14-21, 17-21

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen - Mark Lamsfuss og Marvin Seidel: 21-23, 17-21