Badminton

Viktor Axelsen testet positiv for coronavirus før EM-finalen

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, oplyser lørdag aften, at Viktor Axelsen er testet positiv for coronavirus under 24 timer før EM-finalen.

Søndag eftermiddag skulle hele badmintonverdenens øjne være rettet mod EM-finalen i herresingle, hvor verdens nummer to og tre, danske Viktor Axelsen og Anders Antonsen, stod til at brage sammen i kampen om guldet.

Men nu er det uvist, om finalen bliver spillet, efter Viktor Axelsen er testet positiv for coronavirus.

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, oplyser lørdag aften, at Viktor Axelsens positive svar er kommet efter en test, der blev afleveret lørdag morgen.

- Vi fik det at vide efter kampen (Axelsens semifinale, red.). Vi følger protokollen, og han er røget tilbage på værelset. Han har fået foretaget endnu en test, som protokollen foreskriver, hvor vi skal have afklaret, om han er positiv, eller om det er en falsk positiv, siger Jens Meibom.

Hvis den næste PCR-test også er positiv, vil Viktor Axelsen være ude af EM. Dermed misser han i så fald finaleopgøret mod landsmanden Anders Antonsen.

Viktor Axelsen fik taget en coronatest lørdag morgen, og den er der først kommet svar på lørdag aften. Her viser det sig, at svaret er positivt. Video: TV 2 SPORT

- Viktor har ikke haft nogen symptomer, men det er jo ikke ens betydende med, at man ikke er blevet smittet. Så vi må afvente at se i morgen tidlig (søndag, red.), hvad status er.

Badminton Danmark forventer altså at have et endegyldigt svar søndag morgen, om Axelsen misser EM-finalen. Et positivt svar vil samtidig betyde, at Axelsen skal 13 dage i karantæne i ukrainske Kiev.

Coronavirus i den danske EM-lejr

Kigger man på coronasituationen i den danske EM-lejr, er der ikke ligefrem positivt nyt at hente for Viktor Axelsen.

Allerede ved ankomsten i sidste weekend testede herredoublespilleren Joel Eipe positiv for coronavirus. Siden fulgte hans makker, Rasmus Kjær, trop.

Fredag var det så en anden doublespiller, Mathias Thyrri, der også modtog et positivt svar på en coronatest.

Allerede inden Thyrris positive coronatest havde Badminton Danmark lavet en lang række tiltag for at undgå spredning i den danske lejr. Blandt andet har man valgt at begrænse muligheden for behandling hos fysioterapeuten samt træningstiden i styrkecenter og hal.

Har Viktor været i kontakt med dem, der er testet positiv?

- Alle har været isoleret, siden den første positive prøve kom. Men vi har selvfølgelig rejst sammen undervejs. Det er den bedste forklaring, vi kan få, siger sportschef Jens Meibom og tilføjer:

- Det er lidt uforståeligt for os. Vi har PCR-testet hver dag, og Viktor var testet negativ på fjerdedagen og på sjettedagen.

Kampen mellem Viktor Axelsen og Anders Antonsen er lige nu programsat til omkring klokken 15 søndag eftermiddag.

Forinden herresinglefinalen skal den danske EM-debutant Line Christophersen møde den spanske OL-guldvinder Carolina Marin i kampen om EM-guldet.