Badminton

Vittinghus driller Antonsen inden EM-semifinale

Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus prikker til hinanden, inden de lørdag mødes i semifinalen ved EM.

Anders Antonsen mod Hans-Kristian Vittinghus.

De krydsede klinger i semifinalen ved Thailand Open II i januar, og nu står de to danskere igen over for hinanden i kampen om en finaleplads. Denne gang ved EM.

Han er sådan en lille irriterende lort, undskyld jeg siger det

Hans-Kristian Vittinghus

I januar hentede Vittinghus en overraskende sejr, og lørdagens møde giver derfor Antonsen mulighed for at få vendt overtaget over på sin side.

- Jeg har et nederlag fra Thailand, jeg gerne vil revanchere, men Hans er altid svær for mig at møde, uanset om det er til turnering eller træning, siger Anders Antonsen, der oplever, at hans danske modstander altid finder sit højeste niveau frem, når de mødes:

- Jeg synes altid, jeg får den bedste udgave af Vittinghus, når vi spiller til træning. Og jeg tænker: ”Det kan fandeme ikke passe, som han spiller.” Han rammer den altid i røven mod mig. Men sådan har man det jo imod nogle spillere.

- Han kan ikke lide at spille mod mig

De to danske herresinglespillere træner sammen til dagligt, og de kender derfor udmærket hinandens styrker og svagheder.

Derfor ved Vittinghus også, at Antonsen ikke har helt nemt ved at knække koden til en sejr i deres indbyrdes opgør.

- Det eneste, der taler for en sejr til mig, er, at han ikke kan lide at spille imod mig. Vi lavede en optælling for nylig, og jeg fører 4-1 indbyrdes, hvis man tæller danske holdkampe med. Så den er god at have med ind på banen. Men han kommer selvfølgelig topmotiveret ind, og han er da også favorit, selvom jeg vandt sidste gang.

- Jeg havde lidt held med at få lukket første sæt, og det bliver også vitalt i semifinalen. Jeg har en mulighed for at slå ham, og den kommer jeg da til at gå efter, det er der ingen tvivl om, siger Vittinghus.

Hader at tabe til ham

At Vittinghus vil gøre alt, hvad han kan, for at gentage succesen fra Thailand, er der ingen tvivl om.

Og viljen til at vinde bliver ikke mindre af, at han "hader at tabe" til sin landsmand. En landsmand, hvis spillestil passer perfekt til Vittinghus.

Hvorfor får Anders altid den bedste udgave af dig?

- Det gør han, fordi jeg hader at tabe til Anders. Han er sådan en lille, irriterende lort, undskyld jeg siger det. Ej, vi har altid haft en god fight, og det er selvfølgelig på den gode måde. Jeg er super vild med Anders. Han har en fantastisk personlighed og er en fantastisk badmintonspiller.

- Men han har bare en spillestil, som jeg godt kan lide at spille imod. Det er sjovt at ligge og få det hele tilbage, og jeg prøver at give alt, når jeg spiller imod ham, siger Vittinghus.

Efter udtalelserne fra Hans-Kristian Vittinghus røg Antonsen til tasterne på Instagram. Han kunne ikke lade det stå uimodsagt, at han blev kaldt en lille lort.

- I morgen møder jeg Vittinghus, som lige har kaldt mig en lille lort i sit interview efter kampen. Hvilken grusom fyr, og han var aldrig min ven. Det er godt endelig at se hans sande jeg, skrev Antonsen efterfulgt af en grinesmiley.

De to danskeres opgør kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY lørdag aften.