Badminton

Christophersen får sølv ved sit første EM

Danske Line Christophersen havde det svært i EM-finalen mod Carolina Marin.

Efter fire sejre på stribe gik den ikke længere for EM-debutanten Line Christophersen.

I finalen mod spanske Carolina Marin blev hun besejret 21-13, 21-18.

Det er femte gange i træk, Carolina Marin vinder EM, og i store træk havde Line Christophersen det svært i finalen mod den tidligere verdensmester.

- Jeg synes, jeg får lavet lidt for mange fejl. Hun er god til at lægge pres på og ændre spillet en gang imellem, hvor hun satte tempo, siger Line Christophersen.

Men i perioder spillede danskeren imponerende godt, og Marin måtte flere gange anstrenge sig for at holde danskeren på afstand.

Midt i første sæt vandt Christophersen eksempelvis fire dueller i træk, inden Marin trak fra og lukkede sættet.

Line Christophersen kom aldrig for alvor ind i første sæt, som Marin løb med. Video: TV 2 SPORT

Igen i andet sæt kom Marin bedst fra start, og igen undlod Christophersen at lade sig kue. Med en række gode slag vendte hun 11-5 til 12-12.

- Når hun spiller duellerne, kan hun godt følge med. Det er virkelig noget, hun skal tage med hjem og kigge videre på. Det er meget opløftende, sagde TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen under kommenteringen af finalen.

Marin var pludselig presset i andet sæt. Video: TV 2 SPORT

Efter Christophersens gode periode lavede Marin tre point i træk, og det forspring blev afgørende. Selvom danskeren hang flot på, endte hun med at tabe finalen i to sæt.

Christophersens vej til finalen

  • 2-0 over Maria Ulitina fra Ukraine

  • 2-0 over Ksenia Polikarpova fra Israel

  • 2-0 over Julie Dawall Jakobsen fra Danmark

  • 2-1 over Kirsty Gilmour fra England

To finaler aflyst

Inden Line Christophersens EM-finale var dagen præget af hektik, efter at Viktor Axelsen blev testet positiv for coronavirus og dermed måtte trække sig fra finalen mod Anders Antonsen.

Kort efter blev det også meldt ud, at tyske Mark Lamsfuss er testet positiv. Det førte til en aflysning af herredoublefinalen og indførslen af et nyt setup på finaledagen, så store dele af den danske delegation kunne rejse hjem før planlagt.