Badminton

Trist Antonsen føler, at EM-titlen er ligegyldig

Anders Antonsen skulle have mødt Viktor Axelsen i EM-finalen søndag, men en positiv coronatest satte en stopper for den danske storkamp.

Det skulle have været afgørelsen på trilogien om Antonsen og Axelsens finalemøder.

Men den tredje finale i 2021 mellem de to danske badmintonstjerner fik en kedelig afslutning, da Viktor Axelsen blev testet positiv for coronavirus.

Det har bare været en lortetur

Anders Antonsen

Tilbage står Antonsen med en skrivebordssejr, som han ikke giver ret meget for.

- Det føles lidt ligegyldigt for at være helt ærlig. Jeg synes, at for at være europamester skulle jeg have slået Viktor i dag i en god kamp, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

- Det havde været en stor kamp, men det er sørgeligt. Helt vildt sørgeligt. Vi misser muligheden for en af de rigtig fede kampe, og det er bare et kæmpe antiklimaks ikke at skulle spille alligevel.

Den danske singlespiller modtog nyheden om Axelsens test lørdag aften, mens han spiste aftensmad på hotellet.

- Jeg så den der besked, og til at starte med tænkte jeg: "Det er simpelthen løgn", og jeg troede ikke på det. Jeg skulle lige bruge et par minutter på at forstå, at det rent faktisk var sandt.

En hård tur

Selvom Antonsen er træt af situationen med finalen, er det ikke det, der fylder mest nu.

Det er i højere grad turen som helhed og tanken om de danske spillere, der nu sidder isoleret i Ukraine.

- Det er ikke det, der er vigtigt lige nu. Det har bare været en lortetur. Vi har haft flere coronatilfælde, og vi har været mere eller mindre lukket ned alle sammen under hele turen. Det har ikke været det fedeste. Og nu er der en masse drenge, der sidder her på hotellet i en vanvittig karantæne i et godt stykke tid.

Antonsen fortæller samtidig, at det ikke kun er de smittede holdkammerater, der har gjort turen dårlig.

- Der har været mange ting, der har gjort, at det her ikke har været en speciel fed tur. Maden har ikke været god, hallen var ringe, gulvet har været noget pis, og hotellet har ikke været godt. Det har ikke været en specielt fed tur.

- Jeg glæder mig bare til at komme hjem og få lagt den her tur bag mig, siger han.

Danskerne har gjort, hvad de kunne

På nuværende tidspunkt er i alt fire danske badmintonspillere smittet ved EM.

Derudover er den tyske doublespiller Mark Lamsfuss og en dommer ved turneringen også ramt.

Ifølge Antonsen har den danske stab gjort, hvad de kunne for at inddæmme smitten, mens arrangørerne godt kunne have overvejet ideen om buffet en ekstra gang.

- Hele arrangementet som helhed har været okay, men hvis jeg skal nævne noget, er det nok buffeten. Det var nok ikke det rigtige at lave en buffet uden håndsprit ud over en enkelt stander, når man går ind.

- Alle går og tager af det samme bestik, og der var kun handsker de første par dage. Det var nok ikke det, jeg havde gjort i en tid som det her.

- Men ellers kan jeg kun tale for os selv, og jeg synes, vi har gjort alt, hvad vi kan, for at holde os fra hinanden, lige siden vi hørte om det første tilfælde, siger Antonsen.