Badminton

Axelsen fløjet hjem til Danmark i ambulancefly

Den danske badmintonstjerne stod over for en 13-dages lang isolation i ukrainske Kiev. Nu er han hjemme i Danmark.

Lukket inde i et isolationskammer med tilhørende iltapparat ankom coronasmittede Viktor Axelsen mandag aften til Danmark.

Med sig ved sin side havde han sin mentaltræner, den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen.

- Efter en lang række overvejelser og samtaler med min stab har jeg besluttet mig for personligt at arrangere og betale for et privat ambulancefly, der vil transportere mig sikkert hjem til Danmark. Naturligvis i henhold til alle gældende coronarestriktioner og forholdsregler, skriver Viktor Axelsen på Facebook.

Axelsen testede lørdag positiv for coronavirus ved EM i badminton, og han fortæller nu, at han har meget lette symptomer, da han ingenting kan lugte eller smage.

Overvåget af lægestab på rejsen

Han blev lagt i isolationskammer, hvorefter han blev transporteret med ambulance fra hotellet i Kiev ud til lufthavnen. Her blev han så fløjet hjem til Danmark, hvor en ny ambulance stod klar til at køre ham videre. Under hele rejsen opholdt han sig i isolationskammeret.

Den danske verdensstjerne blev overvåget af en lægestab på hele rejsen, der sørgede for, han kom sikkert hjem uden at udsætte andre for smittefare. Først helt hjemme bliver han igen "lukket ud" og fortsætter sin isolation alene.

- Jeg vil gerne rette en speciel tak til min mentaltræner, B.S. Christiansen, som udover at ledsage mig på hjemrejsen også har etableret kontakt med det dybt professionelle Flex Flight, der har været ekstremt behjælpelige med at arrangere min hjemtransport og sørge for de nødvendige godkendelser, skriver danskeren.

Fokus på OL i Tokyo

Viktor Axelsen lægger ikke skjul på, at beslutningen om at rejse hjem i privatfly er taget ud fra et professionelt perspektiv, da han meget længe har trænet målrettet for at bygge sin formkurve særligt op mod OL i Tokyo.

I stedet for et hotelværelse i Kiev kan han nu blive indlogeret på en privatadresse i Danmark, hvor der er nemmere adgang til træning og ordentlig kost.

- På det sted, hvor jeg isoleres, vil det være muligt for mig at indtage den rette kost og i et vist omfang at motionere med vægte og så videre. Det gør, at jeg kan opretholde min form, så godt som det nu kan lade sig gøre under disse usædvanlige omstændigheder, skriver Axelsen videre og tilføjer:

- Et OL er for vi atleter en helt særlig begivenhed, der kun finder sted hvert fjerde år, hvorfor jeg nu med dette tiltag forsøger at gøre, hvad der overhovedet er muligt for at sikre min form og træningstilstand frem mod OL.

Positiv coronatest lørdag

Polemikken omkring Viktor Axelsen startede lørdag aften, da det kom frem, at han havde testet positiv for coronavirus.

Det medførte straks, at han røg i isolation, hvorefter en ny PCR-test blev foretaget. Søndag morgen fik Axelsen så endnu et positiv testsvar, hvilket i første omgang fik den konsekvens, at EM-finalen mellem ham og Anders Antonsen blev aflyst.

Samtidig kunne han se frem til 13 dages isolation i Ukraines hovedstad, Kiev, hvilket unægtelig ville få store konsekvenser.

”Skuffet og ked af det”

På det sportslige plan stod han til at komme ekstremt dårlig forberedt eller ligefrem misse de to store turneringer i Malaysia og Singapore, hvor den første starter 25. maj. Det er de to sidste i OL-kvalifikationen, og derfor er der vigtige point på spil.

Mindst lige så afgørende havde han i den grad glædet sig til at komme hjem til kæresten Natalia og deres lille datter Vega.

- Jeg er megaskuffet og ked af det. Jeg ville selvfølgelig rigtigt gerne have spillet finalen, men jeg savner også min familie. Det slår lige så hårdt, at jeg ikke kan komme hjem i morgen efter finalen, sagde Axelsen søndag.

Glæder sig til at genoptage træningen

Nu er fynboen så landet i Danmark igen, men han tager fortsat de nødvendige forholdsregler.

- Jeg bringes i isolation på et privat opholdssted - i et endnu ukendt antal dage, til det bliver vurderet, at jeg kan påbegynde min træning og normale hverdag igen.

- Først når jeg er blevet vurderet “good to go”, er jeg tilbage på badmintonbanen. Og det er klart, at jeg glæder mig meget til at genoptage min målrettede træning, skriver Axelsen.

Imens verdensranglistens nummer to altså er vendt hjem, sidder de isolerede doublespillere Joel Eipe, Ramus Kjær og Mathias Thyrri fortsat i Kiev, hvor også Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, befinder sig for at hjælpe spillerne.

Europamesterskabets covid-19-protokol er dog ændret, og det får betydning for de resterende danske spillere, der kan rejse hjem, når de har været symptomfrie i 48 timer og tester negativ.