Badminton

- Er vi tilfredse med EM, har vi store problemer, siger ekspert

Danmark spillede sig i to ud af fem finaler ved EM i badminton. Det er langt fra tilfredsstillende, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Syv medaljer. Både guld, sølv og bronze. Og mere end dobbelt så mange medaljer som den næstmest vindende nation.

Det er facit for Danmark ved det netop overståede EM i badminton.

Her har danskerne været godt repræsenteret i løbet af turneringen, men ved finalerne var det kun i singlekategorierne, at Danmark var aktuelle.

Ganske utilfredsstillende, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Vi skal aldrig nogensinde være tilfredse, når vi ikke er mere repræsenteret i finalerne i Europa. Hvis vi begynder at være tilfredse med det, så har vi store problemer.

Line Christophersen spillede sig i kvindernes singlefinale, hvor hun tabte til spanske Carolina Marin. Anders Antonsen vandt EM-guld uden kamp mod Viktor Axelsen, der testede positiv for coronavirus inden finalen.

Dansk medaljehøst ved EM i 2021

  • 1 guld: Anders Antonsen
  • 2 sølv: Viktor Axelsen, Line Christophersen
  • 4 bronze: Hans-Kristian Vittinghus, Astrup/Skaarup, Fruergaard/Thygesen, Christiansen/Bøje

Total: 7 medaljer

Men i damedouble, herredouble og mixeddouble blev semfinalerne endestationen for den danske delegation.

- Vi skal virkelig have kigget tingene igennem og se på, hvad vi kan gøre, så vi kan komme op og være med i de andre kategorier også. Det bliver spændende at se, hvordan vi kommer til at arbejde på de næste spillere og se på, hvordan man får dem frem.

- Man skal se på, hvordan vi kan være med i de tre næste kategorier. De næste står ikke lige på spring, vurderer Jim Laugesen.

'Vi skal virkelig til at arbejde hårdt'

I herredouble tabte Kim Astrup og Anders Skaarup i semfinalen til tyskerne Lamfuss og Seidel.

Damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tabte ligeledes i semfinalen til Stoeva-søstrene fra Bulgarien, mens den danske mixeddouble med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje måtte se sig slået af Ellis og Smith fra England.

- Den grønne side af kortet er jo, at vi skal være glade for at se Line Christophersen i en damesingle-finalen, og at vi har to så fantastiske herresinglespillere, der skulle have spillet finale. Men på den røde side af kortet, så skal vi virkelig til at arbejde hårdt, siger Jim Laugesen.

Danmark har da også store og stolte traditioner for at være repræsenteret i EM-finalerne i doublekategorierne.

I herredouble har Danmark vundet 10 ud af de seneste 12 EM-titler, mens Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt fire EM-titler i streg mellem 2012 og 2017 på kvindesiden.

I mixeddouble vandt Joachim Fischer og Christinna Pedersen blandt andet EM i både 2014 og 2016.