Badminton

B.S. Christiansen forklarer beslutning om at hente Axelsen

For egen regning rejste coronasmittede Viktor Axelsen mandag hjem fra Ukraine i et ambulancefly.

Som om det ikke var slemt nok at misse søndagens EM-finale, havde Viktor Axelsen også udsigt til 13 dages isolation i Ukraine.

Søndag morgen slog test nummer to fast, at den danske badmintonstjerne var testet positiv for coronavirus, som havde ramt flere spillere i den danske EM-lejr.

Jeg tog selv med på turen for at støtte Viktor, som jeg efterhånden kender rigtig godt og holder utroligt meget af

B.S. Christiansen

Med øjnene rettet mod sæsonens altoverskyggende mål så Viktor Axelsen ingen anden udvej end at betale for et ambulancefly, der mandag fløj ham hjem til Danmark.

- For mig giver det så god mening, for jeg er en sportsmand med et rigtig, rigtig stort mål, som kommer om et par måneder: OL i Tokyo, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg skal gøre alt, jeg overhovedet kan for at være så klar som overhovedet muligt. OL er kun hvert fjerde år. Det allervigtigste for mig er, at jeg kan præstere i Tokyo. Det her var en mulighed, jeg blev nødt til at gribe. Jeg er glad for, jeg har gjort det.

Udfordrende situation i Ukraine

Efter den nedslående nyhed, som gjorde, at landsmanden Anders Antonsen søndag blev europamester uden kamp, havde Axelsen flere samtaler med sin mentaltræner, B.S. Christiansen.

Axelsen og B.S. Christiansen fik sammen med selskabet FlexFlight styr på logistikken og formalia, og så rejste den tidligere elitesoldat i Jægerkorpset med til Kiev for at hente Axelsen.

- Det var en speciel oplevelse og noget, jeg ikke lige glemmer foreløbigt. Det var ret vildt, men desværre nødvendigt. Det var den rigtige måde for mig at håndtere en udfordrende situation i Ukraine, siger Axelsen.

'Tæt på klaustrofobisk plastikbeholder'

B.S. Christiansen fortæller, at man ikke ønskede at have Axelsen liggende på et hotelværelse i udlandet, hvis coronavirussen ramte ham hårdt.

- Vi kunne dermed risikere, at han kom til at døje med langtidsvirkninger, som i sidste instans kunne koste ham deltagelsen ved det kommende OL i Tokyo. Derfor mente jeg og den øvrige stab omkring Viktor, at det var rettidig omhu at forsøge at få ham hjem til Danmark så hurtigt som muligt, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg tog selv med på turen for at støtte Viktor, som jeg efterhånden kender rigtig godt og holder utroligt meget af. Det er i øvrigt sin sag for et menneske, der er omtrent to meter, at blive lukket inde i en lille, tæt på klaustrofobisk plastikbeholder i mange timer. Derfor valgte jeg at tage med for at gøre mit til at støtte Viktor mentalt og fysisk.

Viktor Axelsen fortæller, at der blev taget rigtig godt hånd om danskerne i Kiev, men at maden og træningsudstyret ikke var optimalt.

Ro i maven i Danmark

Trods de restriktioner, der gælder for en coronasmittet, kan Axelsen nu selv tage hånd om sin vej tilbage til badmintonbanen - hjemme i Danmark.

- Det er bedre at være hjemme i vante omgivelser, hvor jeg kan styre, hvad jeg spiser, og hvordan træningen forløber. Samtidig kan jeg sparre med den danske lægestab og sørge for, jeg kan komme på ret køl hurtigt.

- Jeg kan spise alt det, jeg skal, og få alle de vitaminer, jeg har brug for. Og så snart jeg føler, jeg er ved at være okay igen, kan jeg begynde at lave al den her stabilitetstræning og stille og roligt få kroppen i gang igen. Jeg har fået sat træningsudstyr op, og jeg kan følge min diæt. Det er bare rart at have lidt ro i maven, når man er hjemme og vide, at jeg ikke skal til at rejse, når jeg er blevet rask. Derudover kan det være, at jeg hurtigere bliver rask, når jeg er hjemme og har ro i maven, siger han.

Timing kunne være værre

Viktor Axelsen er ramt af milde symptomer, hvor lugte- og smagssansen er forsvundet. Kollegaen Anders Antonsen har tidligere været smittet med coronavirus, og det havde indflydelse på hans fysiske ydeevner.

Sportsligt set kan Axelsen i værste fald ende med en dårligere seedning til OL, hvis han misser nogle af de kommende turneringer.

- Man kunne bruge rigtig meget tid på at fokusere på alt det dårlige, der er ved at blive ramt af corona lige nu. Det kunne være bedre. Det kunne også være værre. Det kunne være op til OL, så jeg måske havde misset det, siger Axelsen.

- Jeg prøver at se positivt på det, og så fokuserer jeg på, hvad jeg kan styre. Det er at spise ordentligt, blive frisk og sørge for at få trænet ordentligt.

OL i Tokyo starter den 23. juli. For fem år siden vandt danskeren bronze ved legene i Rio.