Badminton

Femte dansker smittet med coronavirus i forbindelse med EM

Træner Thomas Stavngaard er som den femte dansker testet positiv med coronavirus.

Det, der skulle have været en dansk badmintonfest ved EM i Ukraine, endte med at blive et coronakaos.

Og kaosset er fortsat, efter store dele af landsholdet allerede er vendt hjem til Danmark.

Den assisterende landstræner Thomas Stavngaard er således testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Mandag morgen stod han op med symptomer, hvorefter han straks fik foretaget en kviktest, der bekræftede mistanken om smitte. Dernæst fulgte en PCR-test med samme svar.

- Da jeg vågnede i morges, var det med en dundrende hovedpine. Det hjalp et par Panodiler på, men smerterne er kommet en smule igen siden da. Udover hovedpine mærker jeg ikke nogen gener, siger Stavngaard, der nu opholder sig i isolation.

Thomas Stavngaard rejste ligesom størstedelen af de danske EM-spillere hjem fra Kiev i søndags, og han var ikke i nær kontakt med nogle af spillerne eller de øvrige trænere i forbindelse med hjemrejsen.

Inden hjemrejsen søndag var han blevet testet negativ to gange.

Flere tilfælde

Det hele startede søndag 25. april, da herredoublespilleren Joel Eipe testede positiv. Hans makker, Rasmus Kjær, og doublespilleren Mathias Thyrri fulgte efter, inden Viktor Axelsen lørdag aften testede positiv som den fjerde dansker ved EM i badminton.

Nu er smittespredningen altså også nået den danske trænerstab. De kommende dage vil vise, om kæden stopper her, eller om vi vil se endnu et tilfælde.

Det er ikke første gang, at Thomas Stavngaard testes positiv for coronavirus. Det skete også under All England i marts, hvor det senere viste sig, at testen var falsk positiv.

Grundet de fire tilfælde under mesterskabet i Ukraine var det i forvejen besluttet, at landsholdstræningen i Brøndby ville blive aflyst frem til torsdag i denne uge. Det er uvist, om den periode nu bliver forlænget.