Badminton

Gigantisk genistreg af Axelsen, siger ekspert

Jim Laugesen mener, at Viktor Axelsen har købt sig selv noget mere tid ved at blive transporteret til Danmark.

13 dage på et hotelværelse i Kiev var ikke noget for Viktor Axelsen.

Den coronasmittede badmintonstjerne er blevet fløjet hjem i et ambulancefly og kan i stedet være i isolation på dansk jord.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er ikke i tvivl om, hvad han synes om den manøvre.

- Det er en gigantisk genistreg. Det viser bare, hvor professionel han er. Han søger alle muligheder for at optimere på sin sportsgren. Han har nu mulighed for at komme hjem og formentlig have de ting til rådighed, som han skal bruge til træning. Og når han så er testet negativ og ingen symptomer har, kan han hurtigere begynde at træne igen. Det ville have taget længere tid i Ukraine. Så han har købt sig selv noget mere tid, siger Laugesen.

Mere 'normal' hverdag i Danmark

Viktor Axelsen blev bekendt med sin positive coronaprøve lørdag aften. Tidligere på dagen havde han vundet EM-semifinalen. I stedet for at forberede sig til finalen måtte han igennem en ny test, som han fik svar på søndag morgen. Og den viste sig nok engang positiv.

Ifølge covid-19-protokollerne stod han derfor til 13 dages isolation på et hotelværelse. Ligesom hans holdkammerater Mathias Thyrri, Rasmus Kjær og Joel Eipe, som også var testet positiv for coronavirus.

I stedet valgte Axelsen selv at betale for at blive hentet i et ambulancefly, mens han på hele turen befandt sig i et isolationskammer med tilhørende iltapparat. Mandag aften landede han så i Danmark.

- Nu kan han mere eller mindre leve en normal hverdag uden for banen. Jeg går ud fra, han får den mad, han gerne vil have, for i Ukraine var spillerne ikke synderlig oppe og køre over maden. Og i Danmark kan han måske igennem et vindue også få lov til at se sin datter og familie, påpeger badmintoneksperten.

Skulle Axelsen have været yderligere knap to uger i isolation i Kiev, ville det have gjort forberedelserne frem mod de kommende turneringer i Malaysia og Singpore ekstremt dårlige. To turneringer, som kan vise sig at blive afgørende i forhold til OL-seedningerne, som Axelsen kæmper om at få.

- Forhåbentlig får han en mulighed for at træne op til dem. Men det hele afhænger af, om hans lette symptomer forsvinder. Jo hurtigere de forsvinder, jo hurtigere kan han komme i gang med at spille.

Viktor Axelsen har i et Facebook-opslag selv betegnet sine symptomer som 'lette', da han ingenting kan lugte eller smage, men at han ellers har det fint.

Det er endnu uvist, om Axelsen får de ranglistepoint, som en finaleplads giver ved EM. Ifølge reglerne mister en spiller sine point, hvis denne trækker sig mod en landsmand. Axelsen stod til at møde Anders Antonsen i finalen.

Malaysia Open starter 25. maj, mens Singapore Open spilles ugen efter. Det er de sidste to turneringer, der tæller med i OL-kvalifikationen.