Badminton

Rigtig godt nyt for Viktor Axelsen

Det tvungne farvel til søndagens EM-finale koster ikke Viktor Axelsen så dyrt på pointkontoen som frygtet.

Ifølge reglerne kunne Viktor Axelsens positive coronaprøve i weekenden koste rigtig dyrt med henblik på sommerens altoverskyggende mål: OL.

Kvalifikationen lukker i midten af juni, og det tvungne farvel til søndagens EM-finale ville på papiret medføre, at Axelsen mistede alle point fra turneringen.

Paragraffen: Hvis en spiller/et par trækker sig fra en kamp mod en spiller/et par fra samme medlemsland, modtager de ikke ranglistepoint for turneringen.

Finalen stod mod landsmanden Anders Antonsen, men det internationale badmintonforbund, BWF, har alligevel tildelt ranglistepoint til Viktor Axelsen.

- Han får sine point, siger generalsekretær i BWF Thomas Lund til TV 2 SPORT.

Årsagen er, at han blev testet positiv for coronavirus og på den måde ikke selv var herre over beslutningen.

- Han har ikke trukket sig. Vi har trukket ham fra turneringen, siger Lund.

Vital plads i top-4

Dermed holder Viktor Axelsen fast i den vitale fjerdeplads på OL-ranglisten.

OL-ranglisten, herresingle

105.968 Kento Momota (Japan)

84.328 Chou Tien Chen (Taiwan)

81.312 Anders Antonsen (Danmark)

76.298 Viktor Axelsen (Danmark)

--------------------------------------------

75.332 Anthony Ginting (Indonesien)

73.890 Chen Long (Kina)

72.940 Jonathan Christie (Indonesien)

63.302 Ng Ka Long Angus (Hongkong)

En plads i top-4 betyder nemlig, at man tidligst kan møde verdensetteren Kento Momota i en eventuel semifinale ved OL.

Axelsen modtog 5950 point for en andenplads ved EM, mens Antonsen fik 7000.

I ranglisteregnskabet skal spillernes dårligste resultat af de ti bedste dog trækkes fra, så det større regnskab er endnu ikke på plads, da der er flere ukendte faktorer.

Vigtige point på spil

Viktor Axelsen blev mandag fløjet hjem til Danmark i ambulancefly, selvom han i første omgang havde udsigt til 13 dages hotelisolation i Ukraine.

Arbejdet på at vende tilbage hurtigst muligt er derfor i fuld gang i hjemlige, trygge rammer. Inden længe ligger der mange rigtig mange ranglistepoint og venter.

Første turnering er Malaysia Open med start 25. maj, og kort efter venter Singapore Open. Turneringerne er de to sidste i OL-kvalifikationen.

- Den her positive coronatest kan få langt større konsekvenser end en misset EM-finale. Det er langt fra optimalt for Viktor, der allerede nu går og forbereder sig og har lagt en plan for optakten til turneringerne i Malaysia og Singapore, sagde TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, i forbindelse med weekendens positive coronatest.

- De forberedelser vil blive kraftigt påvirket, og det kan koste, når han skal ud og jagte vitale point til en OL-seedning, som i sidste ende også kan være vejen til OL-guldet, siger Jim Laugesen.