Badminton

Nyt pointsystem droppet - manglede én stemme

Det internationale badmintonforbund (BWF) har nedstemt forslaget om at spille 5 sæt til 11 point.

En monumental ændring blev ikke vedtaget i badmintonsporten.

På det internationale badmintonforbunds årsmøde blev der lørdag stemt om, hvorvidt pointsystemet skulle ændres fra det nuværende med 3 sæt til 21 point til 5 sæt til 11.

BWF meddeler på Twitter, at der ikke var stemmer nok i et nyt systems favør.

Forslaget, som Danmark har bakket op om, var én stemme fra at blive vedtaget. TV 2 SPORT erfarer, at 187 stemmer var for og 95 imod, og da der skulle to tredjedel af stemmerne til for at få ændringen gennemført, blev det lagt i graven.

Danmark stemte for

Forslaget har tidligere været til afstemning. Det var i 2018, hvor der dog ikke var nok stemmer til, at det blev vedtaget.

Badminton Danmark var et af de forbund, der stemte for til ændringen, og de var ganske sikre i deres sag inden mødet.

- Det var ikke svært at træffe beslutningen, for vi var helt enige. Vi var også støttende i 2018, hvor der var flertal for det, men ikke nok. Siden da har de asiatiske lande kigget på det, og det er faktisk Indonesien, der har stillet forslaget, sagde sportschef Jens Meibom til TV 2 SPORT 12. april.

- Så vi synes, det vil være gavnligt for vores sport – ikke kun i forhold til eliten, men også vores ungdom og veteraner, for det vil være en regelændring for hele sporten.

Ved afstemningen for tre år siden var der kun 129 stemmer i ryggen af forslaget, mens 123 stemte imod.

Det er forventningen, at det vil forøge tilskueroplevelsen

Brian Agerbak, generalsekretær i Badminton Europe

Kortere kampe, flere højdepunkter

Opbakningen til forslaget har hele tiden været stor fra de europæiske lande.

Badminton Europe opfordrede tilmed alle medlemmerne til, at de stemte for. Ifølge Badminton Europes generalsekretær, Brian Agerbak, er det afgørende, at der sker en ændring for sportens bedste.

- Nøgleelementer i ændringen af pointsystemet afspejler det, som bestyrelsen og de europæiske medlemmer stemte for i 2018. De vigtige argumenter er:

  • Flere kampe vil have flere højdepunkter
  • Kortere kampe betyder tidlige højdepunkter
  • Kampene vil generelt blive kortere
  • Ulige kampe vil slutte hurtigere

- Det er forventningen, at ovenstående fordele vil forøge tilskueroplevelsen. Det vil måske tiltrække en større fanbase og dermed skabe en bedre mulighed for at udkomme med produktet. Dette vil på sigt give en større kommerciel værdi til produktet, siger Brian Agerbak.

Poul-Erik Høyers store mærkesag

Selvom forslaget blev indgivet af badmintonforbundene i Indonesien og Maldiverne, er ændringen af pointsystemet også kendt som en mærkesag for den danske BWF-præsident, Poul-Erik Høyer.

Derfor blev det også beskrevet som et stort nederlag for Høyer i 2018, da der ikke var stort nok flertal for forslaget.

- Det var en af Poul-Erik Høyers store mærkesager, da han blev valgt som præsident. Og grunden til at vi stemte på ham. Så man må sige, at afstemningen er et meget stort nederlag. Ikke kun for BWF Council, men også for Poul-Erik Høyer som præsident, der har sat meget af sin prestige ind på at få det her vedtaget, fortalte Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, til TV 2 SPORT i 2018.