Badminton

Forløsende besked efter periode i ”frustrerende uvished”

Fredag fik den danske mixeddouble med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje den besked, de havde håbet på.

De har egentlig vidst det i stykke tid. Eller. Det har de faktisk ikke. Ikke med sikkerhed i hvert fald.

Fredag formiddag blev det dog bekræftet: Mixeddoublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje skal til OL i Tokyo.

- Det var en forløsning for at være ærlig. Vi har godt vidst, at vi lå til kvalifikation den sidste måneds tid, men det at gå i uvished har været frustrerende, siger Mathias Christiansen til TV 2 SPORT.

Forvirringen og uvisheden, de har gået med i maj, skyldes, at de sidste to turneringer med OL-point begge blev aflyst grundet coronavirus.

Og da Det Internationale Badmintonforbund (BWF) tøvede med at melde ud, hvorvidt den nuværende OL-rangering ville være gældende, når turneringerne i Malaysia og Singapore ikke blev afviklet, skabte det forvirring.

- Nu puster vi ud, og så er vi glade for at have kvalificeret os efter en meget speciel situation, siger Mathias Christiansen.

EM-nederlag gav OL-billet

Mixeddoublens vej til OL endte med at blive kringlet.

De har deltaget i mange turneringer de seneste to år, men den sidste kamp, de spillede, skulle vise sig at blive afgørende for OL-billetten. Og den tabte de. Heldigvis.

For med Alexandra Bøje og Mathias Christiansens nederlag i EM-semifinalen til Marcus Ellis og Lauren Smith rykkede englænderne op på ranglisten og skubbede dermed det indonesiske par Haifiz Faizal og Gloria Emanuelle Widjaja ud af OL-ranglistens top otte.

I forvejen havde Indonesien et par i top otte, og for at en nation kan få to par med, skal begge par befinde sig blandt de otte bedste. Da Haifiz Faizal og Gloria Emanuelle Widjaja gled ud, frigav det en plads, som den danske mixeddouble kunne overtage nederst på OL-ranglisten.

- Vi ser jo tilbage på to års kvalifikation. Vi gik og håbede og forventede at spille i Malaysia og Singapore som de to sidste turneringer i OL-kvalen. Det er ikke sådan, at jeg kun tænker tilbage på EM. Vi har spillet rigtig mange turneringer rundt omkring i hele verden for at kvalificere os.

Men det må vel være det bedste nederlag, I nogensinde har lidt?

- Det kan jeg give dig helt ret i, siger Mathias Christiansen og griner.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er med til OL på yderste mandat.

Bliver nok ikke OL-guld

Nu har parret fået afklaring og kan derfor fokusere på OL til sommer.

- For det første ser jeg frem til en god træningsperiode, hvor vi kan koncentrere os om at stå så skarpt som muligt inden Tokyo. Det at have noget at se frem til, bliver fedt.

De har endnu ikke lagt en målsætning med trænerteamet, men Mathias Christiansen er realistisk og erkender, at det nok ikke bliver til OL-guld i denne omgang.

- Jeg glæder mig til at se, om vi kan lave et godt resultat. Vi vil ikke bare kvalificere os – vi vil også gerne gøre det godt og lave et flot resultat. Vi er nok bevidste om, at det ikke er det her OL, vi kommer til at vinde det hele. Men med mere læring fra dette OL kan vi om tre år stå endnu skarpere og være med, hvor det er sjovt, håber jeg.

Udover Bøje og Christiansen skal Anders Antonsen og Viktor Axelsen deltage i herresingle, Mia Blichfeldt i damesingle, Kim Astrup og Anders Skaarup i herredouble samt Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i damedouble.