Badminton

Ni danskere er OL-klar

Danmark er sikret deltagelse for seks forskellige singler/par fordelt på alle fem kategorier ved OL i badminton.

Artiklen fra 28. maj 2021 er opdateret, efter spillerne officielt er udtaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Først blev Malaysia Open aflyst, og kort tid efter endte Singapore Open med samme skæbne.

De to turneringer var badmintonspillernes sidste chance for at skrabe point sammen til OL-kvalifikationen, og da ingen af dem blev til noget, blev det i slutningen af maj afgjort, hvem der er kvalificeret til legene i Tokyo. Det bekræfter det internationale forbund, BWF.

For Danmark betyder det, at der er seks danske singler/par repræsenteret. Spillerne, der har sikret Danmark de seks pladser, er Anders Antonsen og Viktor Axelsen i herresingle, Mia Blichfeldt i damesingle, Kim Astrup og Anders Skaarup i herredouble, Mathias Christiansen og Alexandra Bøje i mixed-double, samt Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i damedouble.

Dermed er danskerne altså med til OL i samtlige fem badminton-kategorier. Og det glæder Badminton Danmark.

- Det er en stor og flot bedrift, at Danmark er kvalificeret i alle kategorier til OL i historiens mest bemærkelsesværdige kvalifikation.

- Der har været mange bump undervejs og mange svære beslutninger at træffe, men stor cadeau til spillerne for at tro på landstrænernes beslutninger, turneringstilmeldinger og planlægning. Det har gjort, at vi nu har ni spillere, der er klar til at repræsentere de rød-hvide farver i Tokyo, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom i en pressemeddelelse.

To uger senere bekræfter Danmarks Idrætsforbund, at de ni spillere er udtaget til OL.

Selvom de har spillet sig til en OL-plads, skal de nemlig stadig udtages officielt af DIF, før deltagelsen er en realitet.

OL afvikles fra 23. juli til 8. august.