Badminton

Denmark Open rykkes til større rammer

Jyske Bank Arena i Odense skal fra næste år og fem år frem danne ramme om badmintonturneringen VICTOR Denmark Open.

Viktor Axelsen, Anders Antonsen og en lang række både danske og internationale topspillere har de seneste år vist prøver på deres klasse, når VICTOR Denmark Open har lagt gulv til fjerbold fra allerøverste hylde.

Turneringen har stødt vokset sig større og større, og nu er den simpelthen vokset ud af sine egne rammer.

Den store badmintonturnering har de seneste 13 år været spillet i Odense Idrætshal, men det bliver der nu lavet om på. Fra næste år bliver den ikoniske hal i Odense nemlig byttet ud med Jyske Bank Arena, hvor der kan være op til 50 procent flere tilskuere, end hvad Denmark Open tidligere har kunnet præstere.

Samtidig har Destination Fyn, Odense Kommune og Badminton Danmark forlænget aftalen om værtsskabet for Denmark Open, så det nu løber til 2026.

- Det var langt fra givet, at vi skulle blive i Odense, nu hvor Odense Idrætshal så åbenlyst er blevet for lille til eventen. Vi sætter dog stor pris på samarbejdet med både de lokale frivillige, myndighederne og Destination Fyn, siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark, i en pressemeddelelse.

- Den fælles erfaring vi over årene har opbygget omkring afvikling af eventen er utrolig værdifuld at kunne bygge videre på, og så må vi sige, at fleksibiliteten hos Odense Sport & Event har været stor, når det handler om at skabe et set-up, der både indeholder de elementer, vi ønsker at fastholde, og dem vi gerne vil udvikle.

I Odense Kommune er man ligeledes godt tilfreds med aftalen, som ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel er vigtig af flere grunde.

- Det her er en unik platform til både at præsentere badminton på absolut højeste plan, tiltrække turister fra ind- og udland og samtidig knytte vigtige erhvervskontakter til Asien til stor gavn for Odenses lokale erhvervsliv.

- Derfor er det en utrolig god nyhed, at det sammen med Destination Fyn er lykkedes at sikre værtskabet for så stort et sportsevent, siger han.