Badminton

Træner skriver rørende brev til skadet stjerne

Den spanske badmintonstjerne Carolina Marin har pådraget sig en voldsom skade i knæet, og hun misser derfor det kommende OL i Tokyo.

- På trods af dit hårde arbejde, din dedikation og hengivenhed til at overkomme enhver forhindring, du møder på din vej, som kun de udvalgte kan overkomme, er skæbnen nu igen kommet for at fortælle dig, at den ikke lader dig slippe for let.

Sådan indledes den hilsen, som Carolina Marins træner, Fernando Rivas, har skrevet til badmintonstjernen, efter at det tirsdag stod klart, at hun misser OL som følge af en alvorlig skade.

Carolina Marin kom til skade for få dage siden under en træning, og de efterfølgende prøver viste, at spanieren har revet sit korsbånd og begge menisker over.

Derfor kan hun se frem til en længere skadespause, hvor hun endnu en gang skal forsøge at arbejde sig tilbage fra en alvorlig knæskade. Marin sad nemlig også ude i store dele af 2019 med en lignende korsbåndsskade.

De to voldsomme skader på blot to år er formentlig også årsagen til, at hendes træner, Fernando Rivas, havde brug for at dele sine tanker med stjernen og resten af badmintonverdenen.

- Jeg begynder at tro, at skæbnens mening er at give dine konkurrenter de chancer, som du selv fratager dem på banen for på en eller anden måde at balancere de nye standarder, du har givet til damesinglen. Men skæbnen ved ikke, hvem den møder.

- Jeg er sikker på, at du uden at blinke vil kigge skæbnen i øjnene, og meget hurtigt vil den forstå, at den ikke har en chance mod Carolina Marin.

Store OL-muligheder

En skade kommer sjældent belejligt, men for Marin kunne den næsten ikke ramme på et værre tidspunkt end lige før et OL.

Den 27-årige spanier er forsvarende OL-guldvinder i damesingle, og hun var igen i år regnet blandt favoritterne til at løbe med guldet i den prestigefyldte turnering.

Desværre for Marin bliver det altså ikke muligt at genvinde titlen fra 2016. Men hendes træner, Fernando Rivas, tror på, at hun nok skal komme stærkt tilbage, når skuffelsen har lagt sig.

Og det tror Carolina Marin også.

- Det her er et nyt slag, jeg skal kæmpe med, men jeg kommer helt sikker tilbage. Jeg ved, jeg er i sikre hænder, og at jeg har en masse mennesker ved min side, skrev spanieren i et opslag tirsdag.