Badminton

Anders Antonsen fik ildebefindende efter vaccinestik

Den danske badmintonspiller havde ikke spist og drukket nok, og han fik det derfor usædvanlig dårligt efter sit første vaccinestik mod coronavirus.

Forberedelserne til OL er i fuld gang for de danske atleter. Også for badmintonstjernen Anders Antonsen.

Det er dog ikke kun på badmintonbanen, forberedelserne frem mod sommerens lege foregår for verdensranglistens nummer tre. Sidste lørdag var TV 2 SPORT med, da Anders Antonsen lod sig vaccinere mod Coronavirus.

Men stikket med Pfizer-BioNTech-vaccinen gik ikke helt som planlagt for badmintonspilleren.

Godt nok var der ingen udfordringer i selve stikket, men kort efter vaccinationen fik den 24-årige danske stjerne et ildebefindende og blev ført ind til undersøgelser på det tilstødende lægecenter ved Øksnehallen.

- Jeg føler mig bare helt vattet og træt. Jeg har ondt i tindingerne, fortæller Anders Antonsen på sin egen VLOG i minutterne efter den skræmmende episode, der dog ikke kan tilskrives selve vaccinen.

- Jeg har ikke spist nok eller drukket nok de sidste to dage, lyder forklaringen fra badmintonspilleren til en sygeplejerske på stedet.

Efter lidt tid i gode hænder hos sundhedspersonalet i Øksnehallen, der fik hældt godt med væske i kroppen på Antonsen i form af æblejuice, kunne han selv forlade stedet for at tage hjem i sin lejlighed og komme sig.

- Fuck, jeg har det dårligt. Jeg har aldrig haft det så ringe i hele mit liv, lyder det ligeledes fra Anders Antonsen, da han afkræftet spankulerer op ad trapperne til sin lejlighed.

TV 2 SPORT var med i Øksnehallen

TV 2 SPORTs reporter Thomas Sønnichsen fulgte Anders Antonsen før og under stikket med vaccinen fra Pfizer-BioNTech, som alle OL-deltager har fået ekstraordinært tilbudt af medicinalvirksomheden.

Men da optagelserne var i kassen og stikket gennemført, slukkede TV 2 SPORT for kamaraerne og ventede udenfor, mens Anders Antonsen, som praksis foreskriver det, blev bedt om at vente et kvarter til observation for eventuelle bivirkninger.

- Vi venter i ti minutter ude ved bilen og skal egentlig bare lave en enkelt optagelse mere med ham, da en sygeplejerske kommer løbende ud og spørger, om jeg er Oliver (Anders Antonsens ven, red.).

- Hun finder hurtigt Oliver, og jeg kan høre, hun siger, at Anders har fået et ildebefindende. Oliver og sygeplejersken går ind, og vi beslutter selvfølgelig at vente udenfor, fortæller TV 2 SPORTs journalist Thomas Sønnichsen om den specielle episode.

- Efterfølgende døjer Anders med koldsved og ubehag. Derfor beslutter vi at stoppe optagelserne fuldstændig for dagen.

TV 2 SPORT valgte efter dialog med Anders Antonsen ikke at bringe noget fra optagelserne, før der var større vished om, hvad der præcis var gået galt.

Tilbage på toppen frem mod OL

Selvom vaccinestikket blev en anelse mere dramatisk, end Anders Antonsen havde regnet med, var årsagen til kollapset straks mere udramatisk.

Som badmintonspilleren selv forklarer, var det for lavt et indtag af både mad og drikke, der sendte stjernen i knæ. Et scenarie, han slet ikke havde forestillet sig muligt på forhånd.

- Der var engang, hvor jeg havde det lidt stramt med nåle, men jeg tror, jeg klarer den her uden problemer, fortalte han med et skævt smil til TV 2 SPORT.

Så let gik det altså ikke for Anders Antonsen, der dog ikke er i tvivl om, at vaccinen mod coronavirus er det helt rigtige at gøre for ham i forberedelserne frem mod OL.

- Det er dejligt at få det her afklaret. Vi er meget heldige, at det kan lade sig gøre, sagde han til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, det er rart, at jeg ikke skal bekymre mig om coronavirus. Nu er jeg forhåbentlig immun og kan slippe nogle af de bekymringer, der er forbundet med rejser og turneringer i hele verden.

Anders Antonsen er fuldstændig på toppen igen og i fuld gang med forberedelserne frem mod OL.

Danskeren har selv været ramt af coronavirus tidligere på året.