OL Tokyo 2020

Et kæmpe tab for OL, men en lille fordel for os, siger Axelsen

Den danske stjerne strålede af overskud til pressemødet og er glad for forholdene i OL-lejren trods restriktioner.

Lørdag går Viktor Axelsen på banen med gyldne ambitioner til et atypisk OL.

Legene i Tokyo er nemlig uden tilskuere, og det rammer badmintondisciplinen, da sporten er stor i Japan og ville fungere som en magnet for japanske fans.

Dermed går danskerne og resten af aktørerne glip af oplevelsen af en elektrisk stemning i Musashino Forest Sport Plaza-hallen, hvor der er plads til op mod 7200 mennesker. Det faktum ærgrer den danske stjerne Viktor Axelsen.

- Vi ville alle sammen helst have en masse tilskuere. Det er med til at gøre hele oplevelsen og stemningen meget bedre. Det er da helt sikkert et kæmpe tab for OL, at der ikke er tilskuere, siger Axelsen på pressemødet torsdag.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, tilføjer den 27-årige dansker.

- Vi er vant til det. Vi havde et boblesystem i Thailand tre uger i streg uden tilskuere. Det er selvfølgelig ærgerligt, men Japan er rigtig gode til badminton, så måske er det en lille fordel for os, at der ikke sidder, jeg ved ikke hvor mange tusinde japanere, hvis vi skal op imod dem. Så er det lidt mere lige på den front.

Viktor Axelsen er forsvarende bronzevinder fra legene i Rio de Janeiro.

Fungerer fint trods restriktioner

Det var hans første OL, og ifølge danskeren er der trods restriktioner ikke så stor forskel på de to mesterskaber indtil videre.

- Selve setuppet er næsten nøjagtig det samme som i Rio. Det er klart, at restriktionerne er en anderledes oplevelse, og der er ting, man skal tage hensyn til. Men når du først er inde i rytmen og er afklaret med at skulle aflevere en spyttest hver morgen, og du skal have maske på overalt, så synes jeg, at det fungerer ligesom i Rio, siger Axelsen.

Badmintonturneringen begynder på lørdag, og for atleterne er der trods restriktionerne mulighed for at socialisere inden startskuddet.

- Det er fedt. Der er blevet sat et hyggesæt op og et kontor, hvor vi kan sidde og snakke, få en kop kaffe og så videre. Så det er rart at kunne gå derned og være en lille smule social, inden turneringen går i gang.

Viktor Axelsen åbner OL mod Luka Wraber fra Østrig i første gruppekamp.