OL Tokyo 2020

Danske underdogs chokerede - men tabte i tre sæt

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje vandt første sæt, men endte alligevel med at tabe til stærke japanere ved OL.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tog natten til lørdag hul på badmintonturneringen ved OL som de første danskere, der var i aktion.

Mixeddoublen startede med noget af en mundfuld i form af japanske Yuta Watanabe og Arisa Higashino, der er nummer fem på verdensranglisten og desuden vandt All England tilbage i marts måned.

Danskerne fik dog en drømmestart, da de vandt første sæt. Men så skruede japanerne bissen på, så det endte med et dansk nederlag i tre sæt med cifrene 22-20, 11-21, 15-21.

Modsat i de fleste andre turneringer betyder det dog ikke, at de ryger ud. Ved OL spilles der et indledende gruppespil, så Christiansen og Bøje skal som minimum spille yderligere to kampe.

To af fire par i gruppen går videre.

Dansk sætsejr endte i nederlag

Den japanske duo så ud til at tage styringen fra start og kom foran 13-9 i første sæt. Men derfra tog danskerne fat. Først blev der reduceret til 12-13, og lidt efter stod det lige ved 15-15.

Derfra fulgtes de to par ad, indtil Christiansen og Bøje altså til sidst trak det længste strå og vandt et tæt første sæt. Uden tvivl et mindre chok for værtsnationen, der regner med, at Watanabe og Higashino som minimum kommer videre fra gruppen og spiller med om medaljerne.

I andet og tredje sæt tog japanerne da også over og viste, hvorfor de vandt den seneste store turnering på World Touren i form af All England.

Det efterfølgende sæt endte med sikker sejr til værtsnationens par, og selvom danskerne igen bed mere fra sig i tredje sæt, så sluttede det med japansk sejr i tre sæt.

Damedoublen tabte stort

Senere lørdag var også Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i aktion i damedouble.

Danskerne kom dog aldrig tæt på sejren efter en sløj indsats, der var præget af mange fejl. 13-21, 15-21 endte kampen i kinesisk favør.

I herredouble skal Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen også i aktion i en vigtig kamp mod et russisk par.

Danmarks største badmintonstjerne, Viktor Axelsen, indleder også sin færd mod finalen lørdag, mens Anders Antonsen først skal i aktion søndag.