OL Tokyo 2020

Derfor spiller danske stjerner ikke i rødt og hvidt til OL

Doublespillerne Kim Astrup og Anders Skaarup samt herresinglen Anders Antonsen er alle videre ved OL, men det bliver ikke i rød-hvide farver.

Danmark kan glæde sig over at være repræsenteret i både herre- og damesingle samt herredouble, når knockoutfasen torsdag indledes i den olympiske badmintonturnering.

I modsætning til mange andre sportsgrene må de danske fans dog kigge langt efter de velkendte rød-hvide farver hos flere af badmintonstjernerne, når de går på banen.

Når jeg kigger på brystet, så ser jeg Dannebrog, og det betyder rigtig meget for mig

Kim Astrup

Det har vakt en smule undren, og derfor har TV 2 SPORT spurgt flere af de spillere, der i gruppespillet havde andre farver på, hvad der var grunden.

- Det var egentlig bare det her tøj, jeg fik udleveret fra min sponsor. Jeg havde også lidt en idé om, at man skulle spille i rød og hvid. Men jeg fik bare tilsendt noget tøj, og så trækker jeg i det, siger verdens nummer tre, Anders Antonsen, og tilføjer:

- Men jeg havde bestemt ikke haft noget imod at spille i rødt og hvidt. Det var egentlig også det, jeg havde regnet med. Det er ikke min skyld, lyder det med et smil fra Antonsen.

Dannebrog på brystet betyder rigtig meget

Selvom spillerne repræsenterer landet ved OL, så er det igennem deres vanlige turneringer som "almindelig badmintonspiller", de har kvalificeret sig til karrierens højdepunkt.

Ligeledes er de også en del af den daglige landsholdstræning i Brøndby, men når økonomien skal løbe rundt, så sker det igennem deres personlige kontrakter, som de selv skal forhandle hjem.

Derfor har en sponsor også noget at skulle have sagt til et OL. Det forklarer Kim Astrup på vegne af den danske herredouble.

- Vi spiller ikke i rødt og hvidt, fordi det er vores sponsor Li-Ning, der har lavet forskellige farvekombinationer til os, og der indgår rød og hvid ikke.

- Så spiller vi med flaget på brystet som det bedste, vi kan. Og det er nok for mig, for når jeg kigger på brystet, så ser jeg Dannebrog, og det betyder rigtig meget for mig, siger Kim Astrup.

Sammen med makkeren Anders Skaarup skal de tidligt i aktion torsdag, når de møder kinesiske Li og Liu i kvartfinalen. Kampen spilles omkring klokken 4.30 dansk tid. Kort forinden er Mia Blichfeldt gået på banen til sin 1/8-finale.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen spiller deres 1/8-finaler som en del af aftenprogrammet i Tokyo, hvilket bliver omkring 10-tiden dansk tid.