OL Tokyo 2020

Brød hulkende sammen: - Hårdt at snakke om

Danmarks herredoublehåb ved OL, Kim Astrup og Anders Skaarup, var få point fra en OL-semifinale. Selv kalder de det en karrieredefinerende kamp.

De tomme og triste blikke sagde alt, da Kim Astrup og Anders Skaarup stillede op til interview efter nederlaget i OL-kvartfinalen på 21-12, 14-21, 19-21.

Danskerne kunne næsten ikke komme tættere på karrierens største kamp, men til sidst glippede muligheden. Og det kunne mærkes på den mest rutinerede i herredoublen, 32-årige Anders Skaarup.

- I tredje sæt giver vi os selv chancen for at komme i en karrieredefinerende kamp eller to. Så… Den rammer lidt her bagefter, det er der ikke nogen tvivl om. Vi har… Vi har kæmpet, og det var pisseærgerligt, sagde Anders Skaarup, inden han hulkende brød sammen.

- Jeg havde heller ikke troet, vi skulle stå sådan her. Vi har lige fået det værste ud af kroppen inde på TV (TV-interviewet, red.), tilføjede 29-årige Kim Astrup, inden Skaarup igen tog ordet.

- Den er hård at snakke om i hvert fald. Det bringer da lidt frem.

Samtidig slog han fast, at det er et nederlag, der kommer til at sidde i kroppen i rigtig lang tid.

- Jeg gik fra banen og tænkte: ”Fuck, hvor er det sygt, vi er to point fra.” Når man så skal stå og forklare, at man har tabt, så er det faktisk der, det hele vælter frem.

- Men det var også derfor, vi tog herud. Det var for at blive trykket på de punkter. Der er noget spændende og interessant i at have stået og servet om en OL-semifinale. Selvfølgelig taber vi, men det er ikke, fordi vi ikke tør spille eller ikke vil det. Det er marginaler.

"Vi gav den alt, som vi havde lovet os selv"

Den danske herredouble kom ud som lyn og torden i første sæt, hvor de i perioder udspillede kineserne. Derfor blev sættet også vundet i sikker stil med 21-12.

Andet sæt gik dog kinesernes vej, og halvvejs i tredje sæt så Li Junhui og Liu Yuchen ud til at løbe med sejren. Men så slog Astrup og Skaarup tilbage. Danskerne bragte balance i regnskabet - lige indtil det hele skulle afgøres.

- Den er ikke så bitter, fordi vi ikke kunne have gjort mere, end vi gjorde. Vi gav den alt, som vi havde lovet os selv. Man har kæmpet mange år for at komme hertil. At vi spiller os selv i en situation, hvor vi får muligheden for at få de her kampe, det er jo dejligt. Selvom det ikke var en semifinale, så er det stadigvæk en stor kamp for os, sagde Kim Astrup og tilføjede:

- Det, der kommer op i en, er, at man tænker over al den støtte, man har fået. Og på alle dem, der står op midt om natten derhjemme for at se det. Det er bare der, den rammer helt vildt, når man snakker om det.

Derudover fremhævede han, at det ikke er mange par i verden, der får lov til at spille en OL-kvartfinale - og endnu færre, der ender med at stå i en semifinale og de afgørende medaljekampe.

- Så vi havde med glæde taget to kampe mere herude. Vi gjorde virkelig, hvad vi kunne. På den måde kan man ikke være bitter. Man kan bare være ked af, vi gerne ville have været endnu længere, sagde Astrup.

Imens herredoublen må rejse hjem uden medaljekampe, så har herresinglerne Viktor Axelsen og Anders Antonsen stadig chancen. De to danske singlestjerner spiller senere torsdag de første kampe i knockoutfasen.