Antonsen ude af OL efter stort drama

Anders Antonsen var tæt på at tage en af karrierens største sejre, men OL-kvartfinalen endte med nederlag til den indonesiske stjerne Anthony Ginting.

Dansk badminton er efterladt med en enkelt spiller tilbage ved OL i Tokyo, efter 24-årige Anders Antonsen tabte et sandt drama.

Antonsen var ellers foran halvvejs i tredje sæt og så i store perioder ud til at være på sejrskurs, men til sidst glippede det, da han tabte 18-21, 21-15, 18-21 til Anthony Ginting, der ligger nummer fem på verdensranglisten.

Antonsen er OL-debutant, men må altså rejse hjem efter kvartfinalen.

Til gengæld kan Anthony Ginting se frem til et møde med enten kinesiske Chen Long, der er forsvarende OL-guldvinder, eller den andenseedede Chou Tien Chen.

Dårlige minder i baghovedet

Anders Antonsen gik ind til mødet med en dårlig indbyrdes statistik i baghovedet, hvilket han selv havde fremhævet op til kvartfinalebraget.

Tre gange tidligere havde verdens nummer tre og fem mødt hinanden, og alle tre gange var det med danskeren i taberrollen.

Ved OL i Tokyo står Antonsen dog stærkere fysisk end nogensinde før, og det blev der brug for fra starten af opgøret.

Første duel blev en lang og opslidende en af slagsen, og den skulle vise sig at blive startskuddet til et OL-drama over tre sæt.

Svære forhold for Antonsen

Danskeren vandt lodtrækningen inden kampen og valgte at starte i den såkaldte medvindsside, hvilket opstår på grund af den voldsomme aircondition i hallen. Det er samtidig den sværeste side at spille på, og det kom hurtigt til udtryk.

Tre af kampens første fem indonesiske point kom efter danske fejl, hvor bolden blev sendt ud over linjen, men alligevel holdt Antonsen opgøret helt lige ved stillingen 7-7.

Frem mod opholdet skruede Ginting midlertidigt bissen på, og så var det indoneseren, der bragte sig foran 11-8.

Første sæt i indonesisk favør

Selvom Antonsen bragte balance i regnskabet ved 12-12, så var der hul igennem for indoneserens stærke offensiv.

Danskeren kom bagud 12-15 og senere 15-20, mens Ginting samtidig viste netspil i absolut verdensklasse.

Trods tre danske point i træk var det Ginting, der med et krydssmash og en hurtig opfølgning ved nettet lukkede første sæt med 21-18.

Antonsen-dominans

I andet sæt kom Anders Antonsen over på det, der burde være ”den gode side”, og han kvitterede ved hurtigt at vende kampbilledet.

Skarpe danske angreb og en stribe indonesiske fejl betød, at Antonsen ved opholdet var foran 11-5.

Den føring blev udbygget til 14-7 og 18-10, men så var det, som om danskeren kom til at slappe lidt for meget af med tanken om et snarligt tredje sæt i baghovedet.

Ginting spillede sig tættere på ved 13-18, men da indoneseren tog chancen og bragede et hårdt smash i nettet, var sættet efterhånden afgjort.

Den danske verdenstreer lukkede ned og vandt 21-15, hvilket efterlod den tilskuerløse arena med et drama uden lige. Heldigvis var der flere til stede fra både den danske og indonesiske OL-lejr, så der bare var et my af stemning.

OL-drama ad libitum

Et tredje sæt i en OL-kvartfinale mellem to af verdens bedste bør næsten udvikle sig til et drama, og indledningsvis fulgtes de to da også pænt ad.

Heldigvis – set med rød-hvide briller – var det Antonsen, der holdt sig en lille smule foran.

3-1 blev til 7-4, inden det igen ved opholdet var helt lige ved 11-10 til Antonsen.

Og da danskeren en håndfuld dueller senere bragte sig foran 14-11, lugtede det af endnu en dansk semifinale. Men så slog Ginting i den grad igen.

Indoneseren vandt fem point i træk og var for første gang foran i tredje sæt. Antonsen så samtidig ud til at være nervøs og have svært ved at holde taktikken.

Antonsen holdt fast i sin modstander og gjorde det spændende ved 16-17, men to indonesiske point skabte det fornødne forspring, inden Ginting vandt det afgørende sæt 21-18.

Derfor kunne Ginting juble over at spille sig videre til OL-semifinalen, mens Danmarks guldhåb nu hænger på Viktor Axelsen.