OL Tokyo 2020

Axelsen før OL-semi: - De folk skal jeg ikke snakke med

Viktor Axelsen ligger nummer to på verdensranglisten, mens hans modstander ligger nummer 59. Umiddelbart har Kevin Cordon fra Guatemala kun ét våben.

Alle i badmintonverdenen siger det. Alle eksperter siger det. Alle bookmakernes odds er ikke til at tage fejl af.

Viktor Axelsen er gigantisk favorit i OL-semifinalen, hvor han møder Kevin Cordon fra Guatemala. Nogle bookmakere udbyder slet ikke odds på en Axelsen-sejr, mens du hos andre kan tjene én sølle krone, hvis du til gengæld satser 100 kroner.

Ovenstående taler sit tydelige sprog, og Viktor Axelsen er formentlig klar over, det er sådan, tingene hænger sammen. Men når han forbereder sig til semifinalen mod OL's store sensation, så bliver det lukket helt ude.

- Jeg skal først og fremmest lade være med at snakke med de folk, der snakker om det hele tiden. I hvert fald hvis jeg kan undgå det. Og så skal jeg bare ind og spille mit spil og tage det som enhver anden badmintonkamp. Det er selvfølgelig en stor chance for at gå i en finale, sagde Axelsen efter sin kvartfinale.

- En stor chance

Han er dog ikke bleg for at anerkende virkeligheden. Ingen havde i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det blev 34-årige Kevin Cordon, der skulle stå i en semifinale.

Specielt ikke fordi han lå i samme halvdel af lodtrækningen som verdensmesteren og førsteseedede Kento Momota. Men da Cordon selv leverede flere sensationer og slog stærke navne ud, mens en koreaner eliminerede Momota, så blev vejen banet for guatemalaneren.

- Når en spiller som Kevin Cordon går i en semifinale, så er det lige meget hvad, med de spillere, der er tilbage nu, en stor chance. Det lægger jeg ikke skjul på. Men det er også en god mulighed for at tænke på alt muligt andet end at spille badminton, og dén vej har jeg ikke tænkt mig at gå nedad, slog danskeren fast.

Axelsen har noteret Cordons navn

For mange danske OL-fans er Kevin Cordon et ukendt navn.

Han blev dog første gang kendt i 2011, hvor han sendte femteseedede Chen Long ud af VM i første runde. Den sejr har Axelsen ikke glemt, ligesom de engang for efterhånden længe siden spillede på samme niveau.

- Da jeg startede på EBU Touren, var han også med, og jeg så kampen ved VM i 2011, hvor han slog Chen Long.

Cordon har ét våben

Siden er der gået ti år uden nævneværdige triumfer, men nu står Kevin Cordon altså i OL-semifinalen. Og det er specielt ét våben, der har båret ham så langt.

- Han vil gerne angribe, og jeg vil gerne angribe. Han slog godt i kvartfinalen, men han fik også lov til at smashe meget. Så han smasher godt, men så må vi se, hvem der smasher hårdest i morgen (søndag, red.), lød det med et smil fra Axelsen.

Og han kan godt gøre sig klar. Guatemalaneren har tilsyneladende ikke andre planer i taktikbogen.

- Mit smash er mit våben. Min arm er ret tynd, det er ikke en stor overarm. Men jeg har fået en god gave, så jeg tager bare chancen og prøver at afslutte duellerne med mit smash. Jeg tænker ikke, jeg spiller bare. Derfor har jeg også vundet de fleste point i OL-turneringen igennem mit smash, sagde han efter sin sejr i kvartfinalen mod koreanske Heo.

Vinderen af kampen mellem Axelsen og Cordon skal i OL-finalen møde enten Chen Long fra Kina eller Anthony Ginting fra Indonesien. Taberne af de to semifinaler skal ud i en bronzekamp.