OL Tokyo 2020

Axelsens store jubelbrøl: - Der ligger meget i det

Verdens nummer to, Viktor Axelsen, vandt 21-13, 21-13 i sin kvartfinale ved OL.

Jubelbrølet var ekstra højt - og langt, da badmintonstjernen Viktor Axelsen lørdag spillede sig videre til OL-semifinalen i overbevisende stil.

21-13, 21-13 lød de dominerende cifre i kampen mod kinesiske Shi Yuqi, der ligger nummer 11 i verden.

Jeg vier halvdelen af mit liv til sporten, så jeg vil også gerne gøre det godt

Viktor Axelsen

Det fik Viktor Axelsen til at bryde ud i gentagende høje jubelbrøl, inden han kiggede i kameraet og sendte en hilsen til familien derhjemme.

- Der ligger meget i det. Det er en af de store kampe, som jeg har snakket med Kenneth (Jonassen, landstræner, red.) om. Det kunne ligeså godt have været en semifinale eller finale, for når Shi Yuqi spiller sit bedste, er han virkelig svær.

- Selvom jeg var kørt op til en lille favorit, så jeg det lidt mere som en fifty-fifty-kamp. Jeg er selvfølgelig bare glad. Med hensyn til, hvordan jeg så ud efter sejren, så har jeg ikke andet at sige end: Kig ned på OL-ringene, så ved I hvorfor.

Mange følelser i spil til OL

I 2016 stod Viktor Axelsen også i en OL-semifinale. Dengang tabte han til den senere guldvinder Chen Long, uden han for alvor kom i nærheden af sejren.

Siden har han vundet store titler som VM og All England, ligesom han på fem år har hævet sit spil til et niveau, der per 31. juli 2021 må give ham titlen som verdens bedste badmintonspiller. I hvert fald hvis man rangerer ud fra et stabilt, højt topniveau.

Og så giver det næsten sig selv, det bringer stor glæde frem, når det også kommer til udtryk på banen ved et OL.

- Det er derfor, vi træner hårdt. For at stå på den store scene. Jeg vier halvdelen af mit liv til sporten, så jeg vil også gerne gøre det godt. Det er ikke givet, man gør det, så jeg er bare glad for at stå i en semifinale. Jeg nyder at være her og spille badminton på det her niveau, for det er trods alt en drengedrøm at spille OL og samtidig spille så godt.

- Selvfølgelig er der mange følelser. Det er et OL, og det betyder meget. Det gør det for alle, der er her. Selvfølgelig er man følelsesladet. Det er mere end normalt. Til de store turneringer som All England, VM og Thomas Cup, der kilder det lidt mere. Og det gør det her også, lød det fra Axelsen efter sejren over Shi Yuqi.

I OL-semifinalen venter nu et møde med Kevin Cordon, der helt sensationelt har spillet sig frem til opgøret mod Viktor Axelsen.