- Den kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt, siger Antonsen

Badmintonstjernen Anders Antonsen var foran i det afgørende sæt og kunne skimte OL-semifinalen. I stedet endte det med et nederlag, der gør ondt.

En helt enorm skuffelse var ikke til at tage fejl af hos Anders Antonsen, da han efter en dramatisk OL-kvartfinale mod indonesiske Anthony Ginting skulle prøve at sætte ord på sine følelser.

- Lige nu er jeg rimelig tom. Jeg ved ikke... Jeg er... Jeg er meget tom. Det er ikke sådan, at jeg har en kæmpe vrede eller frustration, men den her kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt.

- Det kommer til at tage til, når jeg bliver klar over, hvad der egentlig lige er sket. Den kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt, slog Antonsen igen fast og satte to streger under skuffelsen.

Nervøsitet kostede afgørende føring

I en nervepirrende kamp mellem to af verdens bedste badmintonspillere - nummer tre og fem i verden - var det indoneseren Ginting, der fik den bedste start og vandt første sæt.

Antonsen vendte dog kampbilledet i andet sæt, og i tredje sæt var danskeren foran hele vejen op til 14-11. Men så var det, som om nervøsiteten spillede ham et puds, og indoneseren vandt fem point i træk.

Det endte med at bane vejen for et dansk nederlag.

- Selvfølgelig er jeg nervøs. Det er han også. Det er... Der er meget på spil lige der. Så ja, selvfølgelig. Jeg har et par fejl i det flade spil og spiller lidt for kort, tilføjede danskeren om det afgørende moment, som han vil tage ved lære af.

- Det er ikke situationer, man kan genskabe hjemme i træningen eller til særlig mange andre turneringer. De følelser, jeg står med ved 14-11, der gør, jeg måske taber det, dem skal jeg bestemt lære af og sørge for, det ikke sker igen.

Antonsen kom til OL for at vinde

Selvom han var OL-debutant, så havde han ikke lagt skjul på op til turneringen, at han som verdenstreer kom til Tokyo for at vinde det hele.

Han ville rejse hjem med guldmedaljen, og derfor er en kvartfinale ikke tilfredsstillende, når man har et ambitionsniveau som Antonsen.

- Jeg var kommet for mere. Lige nu er den rigtig tung. Hele oplevelsen har selvfølgelig været sjov, men jeg har ikke været her for at mingle med andre udøvere. Selvfølgelig har det været hyggeligt og sjovt, men jeg har heller ikke været her for at bytte pins akkrediteringer.

- Jeg har været her for at vinde. Og det har jeg ikke gjort, så den er tung. Jeg regner selvfølgelig med at være med igen, men det er ikke en turnering, man får særlig mange skud på. Det er med at naile den, når man har chancen, sagde Antonsen, inden han tog en hurtig tår af vandflasken og tilføjede:

- Jeg vinder i 2024.

Så klart kan det siges.