OL Tokyo 2020

OL-sensation i semifinalen: - Jeg er stadig et barn

En af OL's største eventyrhistorier fortsætter, efter Kevin Cordón fra Guatemala spillede sig videre til semifinalen i badmintonturneringen.

- Så kan jeg sige det igen: Nu går det løs - igen...

34-årige Kevin Kevin Cordón har efterhånden gjort det til sin mærkesag at bruge sætningen "Here we go again" efterfulgt af et stort smil. Og der er ikke noget at sige til, hvis han efterhånden render rundt med det største smil, Tokyo længe har set.

Lige nu tænker jeg overhovedet ikke på en medalje. Nej, nej, jeg har det bare sjovt

Kevin Cordon

Lørdag overraskede han igen, igen, da han i OL-kvartfinalen slog Kwanghee Heo fra Korea med 21-13, 21-18. En sejr, der efterlod ham liggende på gulvet i tårer og med hovedet inde i OL-banden.

- Jeg er stadig glad og smiler. Jeg er stadig et barn. Jeg spiller som et barn og har det sjovt, mens jeg prøver at gøre mit bedste. Kan I virkelig tro, jeg er i semifinalen nu? Følelsen er helt fantastisk, sagde Cordon efter sejren.

Forklarer tårerne efter kvartfinalen

Ligesom det var tilfældet efter 1/8-finalen, var jublen også helt ekstatisk hos Cordons indonesiske træner, Muamar Qadafi. Sammen lod de tårerne få frit løb.

- For min træner er det meget svært, for han er fra Indonesien. Han er langt fra sit hjemland, hvor han har sin familie og et barn. Derfor græder vi som børn, for det er svært at have en karriere og bare komme til OL.

- Selvfølgelig ændrer en OL-semifinale mit liv. Efter at have spillet professionel badminton i mange år er det resultater som disse, der er helt utrolige. Når man træner med hjertet og passion, så vil de gode ting komme, lød det fra overraskelsen fra Guatemala.

Kan blive folkehelt i Guatemala

Igennem hele OL-turneringen har hans hårde og præcise smash vist sig at være et våben, der var nok til at nedlægge blandt andre Ng Ka Long og Mark Caljouw, inden turen altså kom til koreanske Heo i kvartfinalen.

- Mit smash er mit våben. Min arm er ret tynd, det er ikke en stor overarm. Men jeg har fået en god gave, så jeg tager bare chancen og prøver at afslutte duellerne med mit smash. Jeg tænker ikke, jeg spiller bare. Derfor har jeg også vundet de fleste point i OL-turneringen igennem mit smash, analyserede Kevin Cordon.

Kun én gang før i OL's historie har Guatemala vundet en medalje ved De Olympiske Lege. Det var i 2012 i London, hvor Erick Barrondo formåede at tage en sølvmedalje på 20 kilometer kapgang.

Kevin Cordon tør dog ikke tænke tanken, at han kan blive den næste folkehelt.

- Lige nu tænker jeg overhovedet ikke på en medalje. Nej, nej, jeg har det bare sjovt. Hvis du tænker på, du er så tæt på en medalje, så lægger du så meget pres på dig selv, du ikke kan have det sjovt længere.

I OL-semifinalen skal Kevin Cordón op mod danske Viktor Axelsen.