OL Tokyo 2020

Axelsen besejrer sensation og er i finalen

Viktor Axelsen er nu sikker på at kunne rejse hjem fra Tokyo med en medalje i bagagen. Spørgsmålet er bare, om det skal være guld eller sølv.

For første gang i karrieren skal Viktor Axelsen spille finale ved De Olympiske Lege.

Men det var ikke uden problemer, at den danske stjernespiller søndag kunne indløse billet til guldkampen. For i semifinalen ventede verdens nummer 58, Kevin Cordon fra Guatemala, der er turneringens helt store overraskelse, og han formåede længe at presse Axelsen.

Viktor Axelsen- Kevin Cordon

  • 1. sæt: 21-18
  • 2. sæt: 21-11

Finalepladsen betyder, at Viktor Axelsen nu er sikker på at vinde enten guld eller sølv ved legene i Tokyo. Det vil blive danskerens anden OL-medalje, efter han fik bronze i Rio i 2016.

I finalen skal Viktor Axelsen møde kinesiske Chen Long, der er forsvarende mester. Kampen spilles mandag omkring klokken 13.45 dansk tid.

Bekymrende start

Trods rollen som underdog viste Kevin Cordon fra starten af kampen, han bestemt ikke havde planer om at lægge sig på forhånd. Noget overraskende bragte han sig foran 6-3, mens Axelsen lige skulle bruge nogle dueller på at indstille sigtekornet og skarpheden.

De efterfølgende syv dueller gav da også seks danske point, og så var scenen ligesom sat. Ved opholdet havde Axelsen bragt sig foran 11-8, mens et højt brøl signalerede, at han var tændt og i gang.

Et par danske fejl bragte midlertidig balance i regnskabet, og så var der bekymrende miner, når Cordon også gav Axelsen kamp til stregen i grundspillet. Efter endnu et Axelsen-slag i nettet var guatemalaneren pludselig foran 15-14.

Dyre Cordon-fejl og et forløsende råb

Men så var det måske, som om nerverne også ramte Cordon. To servefejl – den ene dømt af servedommeren og den anden direkte i nettet – kostede to dyre point, og da han efterfølgende sendte den ud over baglinjen, var Axelsen igen foran ved 19-18.

Den chance lod verdens nummer to ikke glippe. Først hamrede han et smash ned langs linjen, inden han duellen efter trykkede bolden i gulvet og sikrede første sæt.

21-18 stod der på storskærmen i hallen, mens Axelsen sendte et forløsende råb ud i den tilskuerløse badmintonhal.

Axelsen kæmpede med spillet

Imens Viktor Axelsen i kvartfinalen mod Shi Yuqi spillede på et niveau, der sjældent er set højere, så vil han nok ikke være bleg for at indrømme, det ikke var tilfældet i semifinalen.

Fra starten af andet sæt kom han igen i små problemer og var bagud 3-5, inden han skruede på knapperne og skarpheden i sit spil.

Det betød, at Axelsen tog syv point i træk, og ved opholdet var danskeren foran med 11-6.

Herfra så han sig reelt ikke tilbage. Selvom Kevin Cordon kæmpede videre og viste prøver på nogle vidunderlige slag, så var det ikke nok til at hamle op med den danske stjerne.

OL-finalen er i hus.