OL Tokyo 2020

- Axelsen vidste ikke, hvordan han skulle spille mod mig

Kevin Cordon viste flot spil, men i sidste ende var det Viktor Axelsen, der kunne gå sejrrigt fra OL-semifinalen.

En af De Olympiske Leges helt store sensationer er Kevin Cordon fra Guatemala.

Som nummer 59 på verdensranglisten stod han pludselig i en OL-semifinale til stor overraskelse for store dele af badmintonverdenen.

Desværre for Cordon mødte han her sin overmand i Viktor Axelsen. Danskeren vandt opgøret i to sæt, men OL-sensationen fra Guatemala gjorde i den grad sit for at bringe spænding ind i opgøret, der blandt andet stod helt lige 18-18 i første sæts afgørelse.

Efter opgøret fortalte Axelsen, at han var spændt op til kampen, men det kunne Cordon ikke mærke. Han fornemmede til gengæld, at danskeren havde svært ved at knække koden til, hvordan han skulle spille mod OL-sensationen.

- Han var ikke nervøs. Han er en professionel spiller selvfølgelig. Men vi har aldrig spillet mod hinanden før, og han vidste ikke, hvordan han skulle spille mod mig. Så jeg tror, at han i starten af kampen bare spillede bolden rundt for at se, hvordan jeg greb kampen an, siger Kevin Cordon.

En nervøs dansk start

At Axelsen ikke virkede nervøs, er TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen dog ikke helt enig i.

Han mener, det var tydeligt at se på spillet, at Axelsen ikke var helt der, hvor han plejer at være.

- Viktor virkede meget, meget nervøs og havde svært ved at håndtere i hvert fald første sæt. Men jeg synes også, vi fik set, at Kevin Cordon rent faktisk godt kan spille rigtig fin badminton, og hvorfor han måske stod i semifinalen. Men Viktor virkede meget nervøs, siger Laugesen.

- Han har et uhyggeligt angreb

På papiret var Axelsen inden semifinalen storfavorit til at tage finalepladsen. Danskeren ligger nummer 2 på verdensranglisten, mens Cordon er placeret som nummer 59, og det var derfor ikke ventet, at det i store dele af kampen skulle være så tæt, som det blev.

Men det blev det, og ifølge Jim Laugesen blev det også noget tættere, end hvad verdensranglisten viser.

- Det var der i hvert fald i første sæt. Han har et uhyggeligt angreb ham her Kevin Cordon, og der kan man godt se, hvorfor han er nået hertil. Han har bare ramt et niveau, han ikke rammer normalt. Og med sådan en smash, så kan man gøre ondt på de fleste.

Samtidig påpeger eksperten, at den danske badmintonstjerne efter det første nervøse sæt fik styr på nerverne og vist, hvem der var banens bedste spiller.

- Man kunne også godt se i andet sæt den forskel, som ranglisten viser. Der fik Viktor ro på, han fik spillet længere dueller, og han kom derud, hvor Kevin Cordon ikke er vant til at være på en bane, siger Laugesen.

Derfor var det altså Viktor Axelsen, der løb med finalepladsen. I finalen møder han kinesiske Chen Long.