OL Tokyo 2020

Axelsen står i ”fuldstændig fantastisk position” – og nu skal guldet med hjem

Chen Long har slået Viktor Axelsen hele 14 gange tidligere i karrieren. Mandag mødes de to i den største kamp af dem alle.

- Det er de to mest velspillende spillere i denne turnering, og de har set meget stærke ud. Det er 50/50.

Du kan godt forberede dig på neglebidende spænding og det bedste af det bedste, som badmintonsporten kan byde på, når der mandag eftermiddag er OL-finale i herresingle.

Jeg tror på, jeg vinder guld. Jeg tror 120 procent på mig selv

Viktor Axelsen

Forventningerne til braget mellem Viktor Axelsen og kinesiske Chen Long er i hvert fald skruet helt i vejret hos TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Jeg havde Viktor Axelsen som lille favorit, men sådan som Chen Long spillede i semifinalen, har han bevæget sig på et niveau, hvor han ligner den udgave af sig selv, der vandt OL i 2016. Det bliver en meget tæt kamp.

Den forudsigelse står den tidligere badmintonspiller ikke alene med. Manden, der skal forsøge at sikre den anden danske OL-guldmedalje ved legene i Tokyo, er rørende enig.

- Det bliver en 50/50-kamp, og jeg glæder mig helt sygt nu, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Medaljen er i hus. Jeg står nu i en position, som er fuldstændigt fantastisk. Man får ikke de her chancer særligt ofte. Jeg har taget den, og nu står jeg i en finale, og jeg er slet ikke færdig endnu. Jeg tror på, jeg vinder guld. Jeg tror 120 procent på mig selv.

Der skal styr på nerverne

I søndagens semfinale så det dog i perioder ud til, at troen på egne evner ikke var lige så stor som normalt hos den danske badmintonstjerne.

Særligt første sæt mod sensationen Kevin Cordón var anspændt, og danskeren indrømmede da også efter opgøret, at der var en god portion nerver med inde på banen.

Viktor Axelsen fik dog løst opgaven og sikrede sig med en sejr i to sæt pladsen i mandagens tætte og spændende finale.

Men her bliver der formentligt ikke råd til at have den samme mængde af nerver og anspændthed. Det vurderer Jim Laugesen i hvert fald, der dog føler sig overbevist om, at Viktor Axelsen rammer det rette spændingsniveau.

- Nerverne er noget, Viktor har arbejdet på i lang, lang tid, og han har jo også i længere tid arbejdet med B.S. Christiansen. Så de er jo fuldt klar over, hvad der skal til for at håndtere det.

- Derudover tror jeg også, det er en kæmpe betydning, at Viktor har mødt Chen Long så mange gange, at han nu ved, hvad kineseren kommer med. Han kender hans stil, siger Laugesen.

Afslappet Axelsen

Ser vi på de indbyrdes møder mellem danskeren og kineseren, må danske badmintonfans krydse fingre for, at Viktor Axelsen har lært lidt af de mange opgør.

19 gange tidligere har de to herrer stået over for hinanden med hele 14 sejre til den kinesiske stjerne. Viktor Axelsen vandt dog det seneste møde sidste år i kvartfinalen i Malaysia Masters.

Men hverken de mange nederlag til kineseren eller nerverne fra semifinalen er noget, der vækker bekymring hos Axelsen.

- Jeg er så afslappet nu. Selvfølgelig. Jeg er i en OL-finale, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg fik en bronzemedalje i Rio og nu mindst en sølvmedalje, men jeg tror på, jeg vinder guld.

Viktor Axelsen går på banen cirka klokken 13.50 mandag til sin finale mod Chen Long.