OL Tokyo 2020

- Jeg vågnede op i nat med hjertebanken

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen slog OL-sensationen Kevin Cordon fra Guatemala i to sæt i semifinalen.

Viktor Axelsen er klar til OL-finalen i badminton efter en kamp mod en af legenes helt store overraskelser Kevin Cordon.

Sensationen fra Guatemala var både foran 6-3 og udlignede også til 18-18 i første sæt, hvorfor kampen langt fra var nogen dans på roser for Axelsen, der dog sikrede sig sætsejren.

I andet sæt var stilen noget mere sikker fra danskeren, og også her formåede han at hive sejren hjem til sidst i et til tider anspændt opgør for Axelsen.

- Det var selvfølgelig virkelig fedt. Jeg tror aldrig, jeg har været så spændt inden en kamp. Jeg vågnede op i nat med, nu skal det ikke lyde for dramatisk, men med hjertebanken og kunne slet ikke sove. Så jeg har, hvis jeg skal være ærlig, været megaspændt. Jeg vidste godt, at det her var en kæmpe chance.

- Men når det så er sagt, så skal man også kunne vinde, når det er sådan her. Og det kunne jeg i dag i to sæt og rimeligt overlegent i andet sæt. Det var ikke køn badminton, men det var nok, siger Viktor Axelsen, der vandt 21-18, 21-11.

Axelsen er nu klar til sin første OL-finale. I 2016 blev han nummer tre, og det er en stor drøm, der går i opfyldelse for den danske stjerne, når han nu skal kæmpe med om den fineste medalje.

- Det her er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Man får ikke de her chancer særligt ofte. Jeg har taget den, og nu står jeg i en finale, og jeg er slet ikke færdig endnu, siger danskeren.

Finalen spilles mandag omkring klokken 13.45, hvor Axelsen møder kinesiske Chen Long.