OL Tokyo 2020

Legender hylder Axelsen: Han er den største nogensinde

Tidligere landstræner Steen S. Pedersen hylder Viktor Axelsens præstationer, men ser ham ikke nødvendigvis som den bedste dansker gennem tiderne.

Erland Kops, Flemming Delfs, Morten Frost, Poul-Erik Høyer, Peter Gade og Viktor Axelsen.

Listen af danske badmintonspillere i den absolutte verdenselite er lang, men hvem er i grunden den bedste herresinglespiller gennem tiderne?

Ovenpå Viktor Axelsens OL-guld har TV 2 SPORT spurgt en række eksperter og tidligere badmintonstjerner om deres syn på kongerækken blandt de danske herresinglespillere.

Viktor Axelsen er helt klar til Hall of Fame. DIF kan godt begynde at finde et gigantisk stykke granit frem

Jim Laugesen, ekspertkommentator TV 2 SPORT

Jim Laugesen

Den tidligere badmintonspiller og nuværende ekspertkommentator på TV 2 SPORT er ikke et sekund i tvivl.

Han mener, at Viktor Axelsen med OL-guldet i Tokyo har skrevet sig ind i historiebøgerne.

- Viktors stribe af titler til OL, VM, All England og Thomas Cup er unik. Der er ikke længere noget at snakke om efter i dag. Han er den bedste herresinglespiller, som Danmark nogensinde har haft. Han er GOAT (Greatest Of All Time, red.) af dansk fjer, siger Jim Laugesen.

Han fremhæver, at Viktors niveau var tårnhøjt i OL-finalen mod Chen Long, og da OL-guldet er det største man kan vinde i badminton, kan Danmarks Idrætsforbund (DIF) godt begynde at forberede en buste af den 27-årige fynbo.

- Viktor Axelsen er helt klar til Hall of Fame. DIF kan godt begynde at finde et gigantisk stykke granit frem, mener Jim Laugesen.

Peter Gade

Den tidligere verdensetter på herrernes singlerangliste og All England-mester er helt på linje med TV 2 SPORTs badmintonekspert.

Peter Gade kalder det dog for en svær opgave at sammenligne de danske topspillere - især hvis man går langt tilbage i tiden til spillere som eksempelvis Erland Kops, der vandt hele syv All England-titler i perioden fra 1958 til 1967.

Derfor vil en sammenligning nødvendigvis kræve mange nuancer, fremhæver Peter Gade.

- Der er dog ingen tvivl om, at Viktor Axelsen er den bedste herresinglespiller i nyere tid, hvis man måler på antallet af medaljer, siger Peter Gade.

Han hæfter sig ved, at vi først og fremmest bør være utrolig stolte af, at Danmark kan blive ved med producere verdensklassespillere - især i kategorien af herresinglespillere.

Anders Antonsen

En af Viktor Axelsens allerstørste rivaler på de grønne badmintonbaner er for nuværende landsmanden Anders Antonsen.

Den 24-årige herresinglespiller nåede selv til kvartfinalen ved OL, men lægger sig fladt ned over sin konkurrents niveau og præstationer indtil videre i karrieren.

På Instagram konstaterer Anders Antonsen, at Viktor Axelsen er den bedste spiller, som Danmark fostret.

- Det er fandens hårdt at stå på den anden side af nettet overfor den her fyr næsten hver dag til træning. Men det er også en ære at prøve at følge med den bedste herresinglespiller i dansk badmintonhistorie, lyder de rosende ord.

Camilla Martin

Verdensmesteren i damesingle fra 1999 og OL-sølvvinderen fra 2000 Camilla Martin mener også, at Viktor Axelsen hører til øverst blandt de danske verdensklassespillere.

- Man kan godt sige uden at blinke eller fornærme nogen, at Viktor er den største, siger Camilla Martin.

Hun mener også, at det er svært at sammenligne de danske herresinglespilleres præstationerne, da forudsætningerne og tiden, hvor de enkelte resultater blev opnået, har været meget forskellige.

- Men det er ikke blevet lettere de seneste år på grund af presset fra blandt andet pressen og de sociale medier. Viktor har skullet præstere under andre forhold end vores andre store herresinglespillere, fastslår Camilla Martin.

Steen Schleicher Pedersen

Den tidligere danske badmintonlandstræner Steen Schleicher Pedersen erklærer sig enig i, at Viktor Axelsens resultater og medaljer ved de største turneringer som OL, VM, Thomas Cup og All England ikke tåler sammenligning blandt nogen dansk herresinglespiller.

Men derfor er Viktor Axelsen ikke nødvendigvis den bedste spiller gennem tiderne, lyder det.

- Det er umuligt at rangere de danske herresinglespillere over tid. Det er ligesom at sammenligne æbler og pærer, siger Steen Schleicher Pedersen.

Det skyldes ifølge den tidligere landstræner, at der blandt andet er forskel på de modstandere, som de enkelte spillere har mødt gennem tiden.

- At sammenligne de danske herresinglespillere bliver ren spekulation. Det kan være sjovt og give nogle gode diskussioner, men man skal i stedet respektere alle de mange store verdensklassespillere, som Danmark har skabt, mener Steen Schleicher Pedersen.