OL Tokyo 2020

Viktor Axelsen forklarer sin grådkvalte jubelscene

Den danske stjerne har nu vundet medalje ved to olympiske lege i træk. I 2016 blev det til bronze.

Han tager sig til hovedet. Han græder. Han kan slet ikke være i sig selv.

Gråden fortsætter. Viktor Axelsen kan slet ikke få hold på det.

Danskerens reaktion fortalte meget godt, hvor meget OL-guld betyder. Og selv dagen derpå havde han svært ved at forklare, hvad der skete under den vilde jubelscene efter OL-triumfen.

- Det kulminerede, da jeg så, den sidste bold var inde. Der gav jeg følelserne frit løb. Det er stærke billeder, men jeg er sgu bare glad for, at jeg lod kroppen gøre sit arbejde. Det var fuldstændig et billede af, hvordan jeg havde det indeni.

- Jeg havde slet ikke tænkt over nogen jubelscene. Jeg havde ikke tænkt over noget som helst, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Alt fedt, man kan føle

Efter kampens afslutning forsøgte den danske OL-guldvinder at give interview til DR.

Få spørgsmål senere måtte han give op. Han græd for meget.

- Der foregår ingenting i hovedet. Du er bare i glædens sekund. Adrenalin. Alt fedt, man kan føle, løber gennem kroppen. Det var en helt unik følelse. Som jeg har sagt efter andre fede sejre – det er alt det hårde arbejde værd, lyder det.

Datteren betyder alt

Og så er det ikke længe siden, at Viktor Axelsen blev far. Det spillede også ind på følelserne.

- Vores datter, Vega, der er kommet til verden. Det er det ypperste, der er sket i mit og Natalias liv. De her samtaler om, hvordan vi skulle have det til at gå op – hvor meget kan vi trække på familien?

- Den her bekymring for, om jeg gør det godt nok som far – og som badmintonspiller. Hvordan balancerer jeg det? Den gode rytme har jeg fundet med det samme. Jeg er dybt taknemmelig, siger Viktor Axelsen.

Fynboen har nu vundet både OL, All England, VM og ja, meget andet.