OL Tokyo 2020

Axelsen er sulten på mere – vil være dobbelt olympisk mester

Viktor Axelsen fortæller, at han fortsat er sulten på mere og bekræfter, at han igen går efter OL-guldet i Paris.

Han vil være 30 år, når OL bliver afholdt i Paris i 2024.

Men ifølge OL-guldvinderen Viktor Axelsen er det ingen alder, og derfor drømmer han om endnu en medalje af guld.

Er OL i Paris i 2024 stadig i tankerne?

- Ja, selvfølgelig. Jeg er stadig enormt sulten på at blive bedre og på at se, hvad jeg kan drive det til. Det giver en masse ro og glæde, at jeg har opnået det her indtil videre. Det sidste, jeg kommer til at være, er at være tilfreds, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg er glad og stolt, men jeg er bestemt ikke tilfreds. Jeg har stadig masser af badminton i mig endnu. Jeg føler stadig, jeg har mange ting, jeg kan gøre bedre. Men jeg skal først have ro, og så er jeg klar igen.

Men der er stadig plads til en OL-guldmedalje mere?

- Selvfølgelig – og det ville være fantastisk fedt. Nu skal jeg sgu nyde det her, og så kigger vi fremad bagefter, siger guldvinderen.

Jeg er sikker på, at det er en kæmpe drøm for Viktor Axelsen at udligne Lin Dans to OL-titler

Thomas Stavngaard, assisterende landstræner

Antonsen byder op til kamp

- Jeg vinder i 2024.

Sådan sagde Anders Antonsen efter sit OL-exit, hvor han tabte i kvartfinalen til Anthony Ginting.

Den danske verdenstreer var skuffet efter sit nederlag, men var hurtig til at se frem mod næste OL, og her kommer han altså til at udfordre Axelsen, der som nævnt også har fokus på de næste olympiske lege.

- Anders Antonsen er tættere på, end hvad mange umiddelbart tror. Han er megadygtig, og de har presset hinanden til det yderste, siger den danske landtrænerassistent Thomas Stavngaard til TV 2 SPORT.

- Jeg er sikker på, at det er en kæmpe drøm for Viktor Axelsen at udligne Lin Dans to OL-titler, og det bliver en hård kamp.

Axelsen kommer til at tage den med ro efter OL-triumfen og har blandt andet sagt fra til DM.

Guldvindere i mændenes singleturnering

  • 1992: Alan Budikusuma (Indonesien)
  • 1996: Poul-Erik Høyer (Danmark)
  • 2000: Ji Xinpeng (Kina)
  • 2004: Taufik Hidayat (Indonesien)
  • 2008: Lin Dan (Kina)
  • 2012: Lin Dan (Kina)
  • 2016: Chen Long (Kina)
  • 2020: Viktor Axelsen (Danmark)