OL Tokyo 2020

Axelsen kom med vigtigt budskab, da han blev hyldet i sin hjemby

Viktor Axelsen er ikke fan af den nuværende udvikling blandt unge danske badmintonspillere.

Flere hundrede var mødt op, da Viktor Axelsen blev hyldet for sit OL-guld på rådhuset i Odense mandag formiddag.

Trods regnvejr stod fansene, unge som gamle, i parade langs den røde løber op til hovedindgangen, hvor et orkester spillede lokalhelten videre ind i en fyldt storsal med 200 personer og flag over alt.

Magien sker nogle gange, når man har det sjovt og bare er nede og spille med venner eller familie

Viktor Axelsen

Efter en kort tale af borgmester Peter Rahbæk Juel tog Axelsen ordet til stor jubel fra særligt salens unge publikum, der klart var i overtal.

Og Danmarks dygtigste badmintonspiller virkede til på forhånd at have besluttet at benytte anledningen til at tale om netop de fremmødte børn efter sit indledende tak.

- Jeg var også bare en ganske normal Odense-dreng, der startede i Odense Badminton Klub, og som har elsket spillet lige siden og har haft det sjovt hele tiden.

- Lige nu i elitesport, og specielt med yngre spillere, har jeg måske lidt svært ved at se mig selv i det miljø, der er ved at udvikle sig. Det går lynhurtigt op i privattimer, og alt skal være seriøst og skemalagt, begyndte Viktor Axelsen.

Det vigtigste er at have det sjovt

Som professionel er OL-guldvinderens hverdag selvsagt skemalagt den dag i dag, som han også fortæller.

Men ifølge Axelsen er det afgørende med løse rammer at begynde i. Det hele skal ikke være så seriøst.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at da jeg var en lille purk i Odense Badminton Klub, ligesom mange af dem jeg har set i øjnene i dag, var det vigtigste for mig, at jeg havde det sjovt, og at jeg havde noget at se frem imod.

- Jeg brugte alle mine timer i weekenderne på at komme ned i klubben og have det sjovt. Det var ikke al træning, der var tilrettelagt, men magien sker nogle gange, når man har det sjovt og bare er nede og spille med venner eller familie. Det er enormt vigtigt at have det sjovt, synes jeg.

Viktor Axelsen begyndte at spille badminton i en alder af 6 år. I dag er han 27 og har foruden OL også vundet VM, EM og All England.