OL Tokyo 2020

Axelsen troede ikke på det, da han hørte om Mørkøvs hyldest

Viktor Axelsen er "meget beæret" over at blive navnebror med Michael Mørkøvs tredje barn.

Viktor Axelsen skulle se det med egne øjne, efter at han søndag blev prikket på skulderen af sin kammerat, der overbragte en særlig nyhed.

Og den var god nok. Cykelrytteren Michael Mørkøv, der ligesom Axelsen tog fra Tokyo med en OL-guldmedalje, er så inspireret af badmintonspilleren, at han kalder sit kommende barn for Viktor.

- Først troede jeg ikke på det, men så så jeg interviewet, og så kunne jeg ikke undgå at blive en lille smule rørt, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Michael Mørkøv er en kæmpe chef. Han er en fantastisk inspiration. Han er efterhånden oppe i 30'erne og sparker – undskyld mit sprog – stadig røv. Han er virkelig cool. Han er en kæmpe inspiration for mig, og jeg er virkelig beæret over at høre det.

Michael Mørkøv er også inspireret af Viktor Axelsen. Det understregede han, umiddelbart efter at han vandt OL-guld lørdag.

Den 36-årige cykelrytter fortalte, at han under de 50 kilometer i parløbet havde tænkt på Viktor Axelsen og hans vej mod det suveræne guld i mændenes singleturnering i badminton.

Mørkøv er en kæmpe inspiration

Dagen efter meddelte Mørkøv, at når hans tredje barn bliver født til december, skal han hedde Viktor. Den beslutning gjorde Axelsen stolt og lidt paf.

- Så tænkte jeg "hold da op".

- Jeg er meget beæret over det, og jeg skrev også til ham efterfølgende, at han er en kæmpe inspiration.

- Jeg blev enormt stolt. At få den anerkendelse fra ens kollegaer betyder bare endnu mere. For de ved, hvad det vil sige at være atlet, siger Axelsen i forbindelse med fejringen af OL-guldet på Odense Rådhus mandag.

Den danske OL-guldvinder måtte lige tjekke Google, da han vågnede op dagen efter finalen. Video: TV 2 Sport

Han glæder sig til at give Michael Mørkøv en krammer, næste gang de ses, fortæller han.

I år er der ifølge Danmarks Statistik 5143 med navnet Viktor. Det tal stiger til december – og sandsynligvis før og efter.

Navnet Viktor er nemlig på vej frem, efter at det toppede i 2005.